2020 moet nog beginnen, maar de richting die de videogamebranche dit jaar zal overnemen lijkt al meer dan nu gedefinieerd. Tussen consoles van nieuwe generatie en de gebruikelijke nieuwe versie e opnieuw op te starten van titels uit het verleden, een nieuwe en tot nu toe onontgonnen genre lijkt te nemen krachtig voet tussen de ontwikkelaars hier De Alien Cube, avontuur Lovecraftian horror.

De Alien Cube

Het is niet de eerste keer dat we hiervan horen Lovecraftian horror, slechts enkele maanden geleden genoemd door de ontwikkelaars van vergankelijk, een andere titel die aan het platform wordt toegevoegd Stoom in 2020. De ingrediënten lijken hetzelfde te zijn: sombere atmosferen en vervormde en mysterieuze realiteiten, begeleid door een soundtrack gillen.

De Alien Cube

Gebaseerd op de grafische engine CryEngine, bekend voor het leggen van de basis voor dergelijke titels Crysis e Far Cry, je kunt vandaag al een voorproefje krijgen van The Alien Cube door de demo op Steam te downloaden beschikbaar gesteld door de hoofdmanager Alessandro Guzzo (auteur van de titel Het land van pijn) in de afgelopen paar uur. De ontwikkelaar zorgde ook voor het delen van de belangrijkste caratteristiche van de titel, hieronder weergegeven:

  • OVERLEVEN - Loop door besneeuwde bossen, geconfronteerd met barre weersomstandigheden en reis door buitenaardse landen en griezelige ondergronds.
  • HORROR LOVECRAFTIANO - Ervaar een sfeer van decadentie en terreur, in een poging een onbegrijpelijke realiteit op te graven.
  • ONTDEK EN INTERACTIE - Ontdek enge plekken, vind objecten waarmee je puzzels en aanwijzingen kunt oplossen die je helpen hun mysteries te onthullen.
  • UITZONDERLIJKE GRAFIEK - Ontwikkeld via CryEngine 5, die toegang geeft tot fotogrammetrische grafische afbeeldingen en krachtige visuele effecten.
  • BETROKKEN AUDIO - Een hoogwaardige soundtrack en realistische geluidseffecten zullen een ongelooflijk waarheidsgetrouwe horrorervaring opleveren.
  • HET LAND VAN PIJN - Onderzoek het verleden van je oom, protagonist van het spel The Land of Pain, om de waarheid te achterhalen over zijn verleden en de manier waarop deze twee titels aan elkaar zijn gekoppeld.

Je hebt er al naar gekeken demonstratie van The Alien Cube? 2020 zal zijn bezaaid van titels van het Lovecraftian horror genre of deze zullen zijn de enige exponenten? We moeten gewoon wachten om erachter te komen.