Volgens recente geruchten zou Amazon dat kunnen zijn onder controle van de Federal Trade Commission in de Verenigde Staten. De beschuldiging zou oneerlijke handelspraktijken in het kader van de Cloudbedrijf.

Volgens een rapport van Bloomberg, zou de Federal Trade Commission zijn zijn zicht verscherpen rond AWS (Amazon Web Services). Dit zou kunnen betekenen dat de FTC probeert te achterhalen of Amazon op een of andere manier bepaalde antitrustregels met zijn Cloud-divisie schendt.

Sommige bronnen, die liever anoniem wilden blijven, vertelden Bloomberg dat de FTC softwarebedrijven vroeg naar de mogelijkheid dat AWS-praktijken schadelijk kunnen zijn voor de concurrentie in de cloudomgeving.

Amazone

Het is duidelijk dat het op dit moment alleen maar over geruchten gaat, en zelfs als ze overeenkomen met de waarheid, betekent het feit dat de FTC van de ene en de andere kant vragen stelt niet dat het probleem noodzakelijkerwijs verder kan gaan.

Bloomberg vermeldt dat een mogelijke geldige indicatie voor de beschuldiging kan gunstige behandeling die Amazon zou toepassen naar wederverkopers die exclusief voor AWS verkopen, ten nadele van degenen die ook met anderen samenwerken Cloud provider. Alles volgens een soortgelijk schema waardoor het bedrijf hetzelfde zou doen, zelfs in de detailhandel.

De hele vraag kan natuurlijk leiden tot een patstelling - en Amazon is zeker niet de eerste reus hi-tech onder het toepassingsgebied van antitrustonderzoeken te vallen - maar het kan nog steeds iets zijn om in de gaten te houden.

Ongeacht hoe het eigenlijk is, het valt niet te ontkennen dat Amazon de laatste tijd zijn zakelijke gebieden, activiteiten en producten zo veel mogelijk probeert te diversifiëren met als doel zijn marktaandeel verder te vergroten. . Denk maar aan de recente aankondigingen van een aangepaste chip die machine learning gebruikt, of de nieuwe Graviton2-chips die erop gericht zijn de Intel Xeon- en AMD Epyc-processors aanzienlijk te belemmeren.

En jij, wat denk jij ervan? Laat het ons weten in de comments.