adobe wil steeds meer de wereld van betreden virtual reality en het bewijs ligt precies in de laatste acquisitie: het bedrijf heeft inderdaad de aankoop van aangekondigd Oculus Medium, een tool voor Virtual Reality geboren uit de Oculus-divisie van Facebook.

Gepresenteerd in de 2016, Medium werkt alleen met de Oculus Rift VR-viewer en stelt u in staat om te vormen, vorm te geven en te tekenen, iets dat Adobe wil benutten om een ​​aanbod van VR, 3D en meeslepende ontwerpservices te creëren. Medium zal daarom worden toegevoegd aan de reeds uitgebreide en uitstekende reeks programma's voor professionals die het omvat Photoshop, Dimensie, After Effects, Stof e Aero.

Hier is hoe Sebastien Deguy, Vice President verantwoordelijk voor 3D en meeslepende technologieën, spaak van deze nieuwe aanwinst:

Het Medium-team en zijn technologieën zijn een opwindende toevoeging aan Adobe, gericht op het versnellen van onze inzet voor 3D en meeslepende tools. De integratie van Medium-tools en zijn technologieën zal een grote bijdrage leveren aan onze meeslepende 3D-strategie.

Een echt belangrijke aankoop voor Adobe, die gecombineerd met Stof (slim textuursysteem dat wordt gebruikt bij het maken van 3D-inhoud) zal een belangrijke stap vooruit voor de "volgende generatie 3D-tools'.