Het officiële YouTube-kanaal van Kingdom Hearts heeft een video gepubliceerd die is onthuld nieuwe informatie over de DLC gepland voor het spel van square Enix. De beschrijving van de video gaf aan dat de DLC van Kingdom Hearts III het recht had King Mind, zou zijn gepubliceerd op PlayStation 4 il 23 januari en Xbox One il 25 februari.

De video is vrijdag geüpload als een 'niet-vermelde' video, wat betekent dat alleen degenen met een directe link toegang hebben tot de video. Nadat het nieuws begon te verschijnen, verwijderde Square Enix het en bevestigde of ontkende niets over de informatie die naar voren kwam.

De speldirecteur Tetsuya Nomura had wat informatie over de DLC onthuld tijdens een concert in Osaka op november 30. Bij die gelegenheid verklaarde Nomura dat een nieuwe trailer voor Kingdom Hearts III: King Mind in december zou worden uitgebracht en dat Square Enix de release zou onthullen. Hij toonde ook een exclusieve video voor het publiek over drie nieuwe functies die de DLC zou hebben gehad: "Groetgegevens", "Diashow" en "Premium-menu. "Begroetingsgegevens"Hiermee kunnen spelers een diorama op het scherm maken door de karakters, de poses, de instelling, objecten en speciale effecten te kiezen. Spelers kunnen vervolgens screenshots van hun creaties maken. "slide Show"Hiermee kunnen spelers precies een diavoorstelling maken met de afbeeldingen die zijn genomen in de eerste genoemde modus. "Premium Menu"Bevat twee delen:" Fast Pass "en" Black Code ". "Snelle doorgang"Hiermee kunnen gebruikers verschillende instellingen wijzigen om gemakkelijker te kunnen spelen. Integendeel, "Black Code"Hiermee kunnen spelers verschillende instellingen wijzigen om het spel moeilijker te maken.

De DLC zal een nieuwe wereld "King Mind" bevatten, een extra aflevering met een baas en een geheime aflevering, die ook een baasgevecht bevat. Nomura kondigde ook aan dat er een gratis DLC komt met een nieuw sleutelblad en dat samen met de betaalde DLC wordt gepubliceerd.