Tomohiro Maki, het garnizoen van Gainax, de animatiestudio beroemd om de Evangelion-serie werd gearresteerd voor het nemen van illegale foto's van een jong meisje.

Naast het meerdere keren hebben gemaakt van topless foto's van het meisje, lijkt het erop dat Maki (die in oktober president van Gainax werd) er ook van wordt beschuldigd haar te hebben aangeraakt, met het excuus "haar te trainen om haar in de entertainmentindustrie te krijgen"
De evenementen zouden eerder dit jaar, in februari, plaatsvinden in een appartement in Tokio. Maki was verantwoordelijk voor het vinden van nieuwe vocale talenten voor nasynchronisatie, zozeer zelfs dat zijn appartement werd omgedoopt tot "Production Women's Dormitory". Het lijkt erop dat op contract de stemacteurs werden gedwongen om op contract in Maki's appartement te wonen. Maki ontkent zelf alles, behalve dat hij de foto's heeft genomen, maar zegt dat hem werd gevraagd dit te doen (en daarom met toestemming van het slachtoffer volgens zijn verklaring).