Een jaar na het derde hoofdstuk van de serie, de serie van Darksiders terug in de kijker met een nieuw hoofdstuk deze keer ontwikkeld door Airship Syndicate, team bestaande uit voormalige leden van de late Vigil Games, waaronder de beroemde Amerikaanse cartoonist Joe Madureira. Na bijna een decennium keert Joe daarom terug naar het "roer" van de franchise en vervoert hem dit keer naar een compleet ander genre dan het klassieke Zelda-actie-avontuur. Het eerste substantiële verschil met de vorige hoofdstukken begint hier, gezien het feit dat Darksiders Genesis een Hack'n 'Slash is met een isometrische weergave. Maar laten we doorgaan met bestellen. Verhalend handhaaft het spel de typische benadering van de riddersaga, maar deze keer zullen er conflicten en oorlog zijn, geroepen om het evenwicht te herstellen na de slag om Eden, die leidde tot de volledige uitroeiing van het Nephelim-ras. Lucifer heeft in reactie daarop de sterkste en krachtigste demonen opgeroepen, hen rijkdom en macht beloofd met het doel om Balance tegen te gaan en stokken in het wiel van de Arso Consiglio en de twee ridders te plaatsen.

Darksiders Genesis

We staan ​​zeker niet voor een complex en gelaagd script, verre van dat: de vertelde gebeurtenissen zitten vol clichés en soms zelfs banaal. In tegenstelling tot de vorige open-wereldhoofdstukken, is Darksiders Genesis gestructureerd in selecteerbare missies binnen een gebied genaamd The Void, van waaruit je je bewegingen kunt verbeteren of het verhaal kunt voortzetten door met Samael te praten. Vanuit het midden van de hub kun je kiezen welke moeilijkheidsgraad je wilt om de etappes aan te pakken, altijd het aanbevolen niveau en dat van de twee apocalyps-rijders onder controle houden. Aan het einde van het avontuur, dat rond 20 uur is, wordt de apocalyptische moeilijkheid ontgrendeld. Er is geen nieuwe game plus-modus, maar het is alsof deze aanwezig is, omdat het mogelijk is om alle upgrades te behouden en zelfs de meest agressieve versies van de vijanden te overwinnen. Vanuit dit oogpunt blijkt Darksiders Genesis erg herspeelbaar, en als u van mening bent dat de betreffende objecten zeer nuttig zijn, is hier de nieuwste poging van Airship Syndicate die een nieuwe dimensie geeft aan het gevoel van uitdaging. De twee ridders zijn heel verschillend van elkaar en hebben unieke vaardigheden, waaraan enkele verbeteringen zijn toegevoegd in een volledig aanpasbare vaardighedenboom zonder enige vorm van beperkingen. De drie parameters die kunnen worden verbeterd zijn Health, Attack en Wrath, te activeren door de cores in de juiste ruimtes te plaatsen. Er zijn twee soorten hiervan: secundair en primair. Door de kern in het slot van dezelfde categorie te plaatsen, krijg je een bijpassende bonus die de statistiek in kwestie voor beide karakters verhoogt, maar de maximale vermogenswaarden kunnen worden gewijzigd door te experimenteren en nieuwe configuraties te maken op elk gewenst moment, zonder je al te veel zorgen te maken over de gemaakte keuzes op dat moment, want niemand is echt definitief en je kunt je gedachten zo vaak veranderen als je wilt. De kernen kunnen worden opgewaardeerd tot niveau drie, wezens van hetzelfde type doden en zo hun statistieken verbeteren. Naast de wereldwijde verbetering van het conflict- en oorlogsniveau zijn er enkele passieve en functionele vaardigheidsmodificaties geactiveerd.

Naast de canonieke stadia van het avontuur, komen de arena's in het spel, nuttig zowel voor het verbeteren van de kernen en het verzamelen van nieuwe, als voor het verbeteren van de twee renners. De arena's zijn de klassieke binnenruimtes waar je moet schieten op alles wat beweegt, golf na golf, tot het volledige uitsterven van de vijanden van het gebied. Hoe beter de tijden en de bonussen, hoe hoger de score, waardoor het mogelijk is om nuttige beloningen in te wisselen. Conflict is op afstand veel krachtiger en heeft een behoorlijke reeks kogels die handig zijn om een ​​groot aantal vijanden tegelijkertijd te beheren, terwijl Guerra, zoals we al weten, meer geschikt is voor ontmoetingen in de buurt en veel meer schade toebrengt aan zwaardere tegenstanders. In Darksiders Genesis is het mogelijk om zowel in coop als in single te spelen en op elk moment van het ene personage naar het andere over te gaan. Naast de aanvalsinstrumenten komen War en Conflict al snel in het bezit van enkele nuttige gadgets, zowel in de strijd, als voor de oplossing van enkele omgevingspuzzels. Hier, dan, dat de verandering van het genre met Darksiders Genesis op geen enkele manier de solide wortels van het verleden ondermijnt, waardoor de grote veelzijdigheid van een saga wordt aangetoond die de huid kan veranderen zonder noodzakelijkerwijs zijn identiteit te verliezen. Technisch gezien is Darksiders Genesis nogal mank: hoewel de typische stripstijl van de serie artistiek wordt gehandhaafd, zijn sommige elementen een beetje ruw en niet erg geïnspireerd. in het kort Darksiders Genesis bevestigt een uitstekende exponent van de serie, ondanks het spin-off-karakter; zonde alleen voor een technische sector die niet echt in de pas loopt met de tijd, tot een verhaal dat, hoewel het begint vanuit interessante uitgangspunten, triviaal en voor de hand liggend is.