blijkbaar Riot Games zal worden gedwongen om ongeveer 10 miljoen dollar te betalen aan vrouwelijke werknemers die de afgelopen 5-jaren voor het bedrijf hebben gewerkt.

Het nieuws wordt gegeven door Los Angeles Times en het is de sluiting van een overeenkomst die werd gevonden na de opzegging van afgelopen november door de werknemers van Riot Games die erop wezen dat velen van hen minder salarissen ontvingen dan hun mannelijke collega's in dezelfde functies.

Volgens het bereikte akkoord ontvangt elk van de deelnemers aan de gerechtelijke procedure een bepaald bedrag van 10 miljoen uit dit fonds, een geval per geval bestudeerd.

tweede Kotaku Riot Games ze is blij dat ze deze overeenkomst zo heeft gedefinieerd dat ze niet doorging met de juridische actie die veel gevaarlijker had kunnen zijn dan alleen de economische schade die het bedrijf had opgelopen.

Duidelijk rel stopte niet alleen de acties die werden ondernomen ter compensatie, maar handelden ook in de bedrijfsstructuur, met veel zeer harde acties tegen de problematische elementen en het inhuren van een manager die toezicht moet houden op eventuele discriminatie binnen het bedrijf .