Super Mario Maker 2 zal de komende dagen worden bijgewerkt met de update Ver. 2 die vele nieuwe functies zal introduceren samen met een zeer beroemde held.

Je hoorde het goed, Super Mario Maker-updates voor versie 2 deze donderdag en dankzij de informatie vrijgegeven door Nintendo Uk, nu weten we wat we kunnen verwachten van deze zeer interessante update.

Zoals ik al zei, introduceert de update een reeks nieuwe elementen zoals het Master Sword van The Legend of Zelda, maar laten we eens kijken naar wat we precies zullen vinden:

  • Spike: Een vijand van Mario die, als hij te dichtbij wordt gezien, een puntige bol regurgiteert en naar ons gooit. Het vermogen van Spike kan ook worden gebruikt om puzzels te activeren die door ons zijn gemaakt en de speler volledige creatieve vrijheid geven.
  • Pokey: Lang en netelig, Pokey is niet de gebruikelijke cactus. Deze vijand kan in elke modus worden gebruikt en bovendien beweegt hij zich tijdens de nachtmodus op een golvende manier.
  • Frozen Coin: De munten zijn nu bevroren, maar elk vurig instrument is voldoende om ze uit hun koude gevangenis te bevrijden.
  • Blok P: De P-knop kan nu onverwoestbare blokken genereren die blijven totdat de activeringstijd van P-lock is verstreken.
  • Dash Block: Met dit blok, alleen bruikbaar in de stijl van Super Mario 3D World, kan Mario nog sneller rennen en hoger springen.
  • Meester zwaard: En ja, het legendarische zwaard verschijnt in Mario Maker en gaat de spelregels veranderen. Zodra het zwaard is genomen, verandert Mario in Link en in tegenstelling tot de Link in de eerste Mario Maker, kun je nu alle vaardigheden van de held van Hyrule gebruiken. Bereid dan het zwaard, schild, bommen en boog voor.
  • Ninji Speedrun: Als je een fan bent van speedruns, brengt Nintendo nu exclusieve levels in rekening om zo snel mogelijk te eindigen, en deze levels zijn slechts voor een beperkte tijd beschikbaar. In de Ninji-modus zijn er ook veel objecten om ons personage aan te passen, op voorwaarde dat je het niveau kunt voltooien.

Wat vind je van de update voor Super Mario Maker 2 dat komt deze donderdag 5 december? Hou je van de geïntroduceerde elementen? Heb je op andere introducties gehoopt? Inspireert het idee om Link te gebruiken? In de tussentijd heb je het merkwaardige nieuws van gehoord een server van Minecraft behorende tot het Vaticaan?