In september vroeg pater Robert Ballecer, een voormalig blogger en gastheer van het "The Week in Tech" -programma, zijn 23 duizend Twitter-volgers voor welk spel hij servers in het Vaticaan zou moeten opzetten.

De gegeven opties waren: Minecraft, RUST, Ark en Team Fortress 2 en de 64% van de kiezers koos het spel gemaakt door Mojang en kopen bij Microsoft.

Het idee is om een ​​plek te creëren voor "spelers die minder giftig en een beetje meer gemeenschap willen zijn" en Ballecer zelf heeft mensen uitgenodigd om contact op te nemen met mensen die creatief willen zijn en een omgeving te creëren waarin iedereen zich kan uiten. en bouw relaties op, relaties die het belangrijkste punt van het hele proces zijn.

Het Vaticaan en gaming zijn niet zo bittere vijanden als velen zouden denken.

De server zou al actief moeten zijn op minecraft.digitaljesuit.com