Bijna zes jaar na zijn aankomst zet Candy Crush zijn niet te stoppen succes voort.

Candy Crush Soda Saga genereerde een winst van meer dan twee miljard dollar, volgens het laatste rapport van Sensortoren Store Intelligence.

Sinds de cob in 2014 werd gelanceerd, heeft het puzzelspel 410 miljoen downloads bereikt via de App Store en Google Play. De helft van de winst werd gegenereerd in de Verenigde Staten, maar de game bleek ook in India ongelooflijk populair. 68 miljoen downloads kwamen alleen uit de VS, terwijl 50 uit India, respectievelijk 17 en 12% van alle downloads.

Afbeeldingsresultaten voor candy crush soda saga

Publisher King verdiende meer dan $ 450 miljoen in het derde kwartaal van 2019, waarvan 85 uitsluitend werd gegenereerd door Candy Crush Saga. De vier titels in de Candy Crush-serie waren goed voor 85% van de inkomsten van de studio.