Vandaag Electronic Arts, respawn Entertainment e Lucasfilm hebben aangekondigd dat de geprezen Star Wars Jedi: Fallen Order is de best verkochte digitale lancering voor een Star Wars-videogame in de eerste twee weken. De game is nu ook de bestverkopende Star Wars-titel voor pc's in het eerste startvenster.

Star Wars Jedi: Fallen Order heeft veel lovende kritieken ontvangen en is de meest gestemde Star Wars-game in deze generatie consoles. Business Insider schrijft dat Star Wars Jedi: Fallen Order is "de beste Star Wars-game ooit gemaakt"Terwijl GameSpot definieert het "een van de meest aantrekkelijke toevoegingen aan de Star Wars-franchise in jaren'. GQ merk op dat het spel "leeft voor de hype", terwijl IGN, in zijn 9 score review op 10 legt hij uit dat het is "een fantastisch allround spel."

"Namens Respawn en Electronic Arts bedanken we iedereen voor de ondersteuning die de studio en het team bieden tijdens de ontwikkeling en lancering van Star Wars Jedi: Fallen Order. Een verhaal vertellen in het Star Wars-sterrenstelsel is een droom die uitkomt en het enthousiasme van de fans is ongelooflijk", Verklaarde hij Vince Zampella, hoofd van respawn. "Met de lancering van de game, het debuut van The Mandalorian en de aankomende release van Star Wars: The Rise of Skywalker, is dit de beste tijd om een ​​Star Wars-fan te worden!"

"Star Wars Jedi: Fallen Order toont het buitengewone potentieel van het originele verhaal in Star Wars-games"Hij zei Sean Shoptaw, SVP, Games en interactieve ervaringen, Disney-parken, ervaringen en producten. "De nauwe samenwerking tussen Respawn en Lucasfilm is een perfect voorbeeld van hoe we fans een authentieke ervaring kunnen bieden met betrekking tot de verhalen en werelden waar ze van houden, ondanks dat het een ongelooflijk innovatief en leuk spel is. Star Wars Jedi: Fallen Order is de videogame die op deze feestdagen niet te missen is, met de fantastische welkom vanaf de lancering tot nu toe!"

In Star Wars Jedi: Fallen Order spelen spelers de rol van Cal Kestis, een voormalige Padawan die in anonimiteit leeft na het bloedbad in Jedi na de executie van de66 bestelling gegeven door de keizer. Cal moet vluchten en ontmoet zijn metgezellen Wax Junda, een voormalige Jedi-ridder gespeeld door Debra Wilson e Greez, de beste Latero-piloot geuit door Daniel Roebuck, die het bevel voert over het Stinger Mantis-schip. BD-1, De trouwe droid van Cal, hoe leuk en wijs ook, helpt spelers bij het navigeren en verkennen van verschillende planeten, waaronder de thuisplaneet van Chewbacca, Kashyyyk en de onbekende planeet. Cal en zijn metgezellen zullen moeten vluchten van het rijk en zijn meest gevreesde inquisiteur, de Tweede zuster, terwijl ze een mysterie ontrafelen dat verband houdt met een oude beschaving die kan helpen de Jedi-orde weer op te bouwen.