Toen ik de trailer voor het eerst zag Blacksad onder de huid was een liefde op het eerste gezicht. Een beetje omdat ik dol was op de strip waaruit het is genomen en een beetje omdat ik over het algemeen van de noir-kleurige lezingen hou. Voor degenen die het niet weten, Blacksad is een beroemd stripverhaal geschreven door Juan Díaz Canales en ontworpen door cartoonist Juanjo Guarnido. Het onverwachte succes van het originele werk heeft bij sommige uitgevers de interesse gewekt om een ​​videogame te maken: dit is het geval met Microids die, in samenwerking met de Iberische studio, Pendulo Studios, kocht de rechten op maak een videogametitel die sterk is geïnspireerd op de visuele avonturen die typerend zijn voor de 90-jaren ′ , maar wat meer recente dynamiek toevoegen die vaag herinneren aan de avonturen die al in de Telltale-games zijn gezien.

We bevinden ons in de rol van John Blacksad, een soldaat terug uit de Tweede Wereldoorlog die als beroep werkt hij als privé-detective een decadent New York in de periode van de einde van jaar 50 ′. Ons verhaal is gekoppeld aan een mysterieus geval van verdwijning. De mooie Sonia Dunn heeft een zaak voor de rechercheur: nadat hij plotseling merkte dat hij zijn vaders gym moest beheren vanwege zijn vreselijke zelfmoord, het meisje was ook getuige van een verdwijning: The monster van de sportschool Bobby Yale, Welke hij had een georganiseerde vergadering in Madison Square Garden, het is dagenlang verdwenen zonder een spoor van zichzelf achter te laten. Helaas kan Sonia de bokswedstrijd niet eens annuleren, anders zou ze gedwongen worden een zware boete te betalen of de sportschool te verkopen, de enige bron van haar (schaarse) inkomsten. Zal Blacksad de zaak kunnen oplossen? Onder het zoeken naar verschillende aanwijzingen, met behulp van zijn instinct, is onze detective klaar om alles te doen om de waarheid te vinden, zelfs met betrekking tot de meest gevaarlijke gevallen.

Blacksad lijkt misschien hard, maar het verbergt een hart van goud.

La trama, Ik verzeker je, kon zich een van de beste film noir van de jaren 50 herinneren ′, waarschijnlijk ook dankzij de hulp van een prachtige soundtrack, misschien op sommige plaatsen enigszins stereotiep, wat slaagt in de magie van het betrekken van de speler, die de gebeurtenissen adequaat vertegenwoordigt. Gelukkig is muziek niet de enige verdienste in de titel: de ontwikkelaars hebben een geweldig werk met betrekking tot karakterontwerp, erin slagen om elk karakter interessant te maken aanwezig in het spel, het getrouw reproduceren van de tegenhangers van strips. Een andere verdienste betreft het nasynchroniseren, goed verzorgd en zeker zeer meeslepend.

purtroppo, de enige echte valstonen, betreffen de technische en grafische sector. Deze laatste voldoet niet aan de verwachtingen vanwege de (en talloze) constanten technische problemen als gevolg van een slechte revisie tijdens de afsluiting van het project. Bovendien, wetende dat de videogame is ontleend aan een stripboek, de grafische weergave het zou theoretisch zijn waarde moeten verhogen. daarom problemen vinden vanwege het laatste bracht me veel verdriet, omdat maakt niet alleen de visueel minder sierlijke gameplay, Maar stelt ook grote verwachtingen teleur van degenen die van het originele werk hielden.

Voorbeeld van een mogelijke snelle tijdsgebeurtenis en meerdere antwoorden in beperkte tijd.

Als in het geval van strips de nadruk vooral ligt op de visuele stijl, in het geval van videogames, is een fundamentele factor de gameplay. In Blacksad: Under the Skin een van de belangrijkste componenten zijn het verkennen van gamekaarten, waar de speler is gedwongen om aanwijzingen te zoeken om aanwijzingen te vinden om de zaak op te lossen. Elke individuele interactie wordt opgeslagen in een blok notities virtueel, die we kunnen raadplegen (door op de L1-knop te drukken) voor om bepaalde kenmerken van sommige karakters beter te begrijpen en het verhaal beter begrijpen als er twijfels waren.

In de titel is er ook een sectie gewijd aan inhoudingen (R1-toets) waar, afhankelijk van de aanwijzingen die we verzamelen, we kunnen conclusies trekken en waarheden ontdekken die nuttig zijn om de zaak op te lossen. Daarom zijn we voor het grootste deel van het spel gedwongen om te communiceren met de mensen en objecten die op de verschillende locaties beschikbaar zijn gesteld om aanwijzingen te vinden, een beetje zoals in oude point-and-click-videogames.

Gelukkig is de videogame niet alleen gebaseerd op het zoeken naar objecten en aanwijzingen, maar ook op deonderzoek en interactie met de personages in de gamewereld. Wanneer u met een verdachte praat, lijken deze beschikbaar te zijn voor de speler van snelle tijdgebeurtenis waarbij de speler gedurende ongeveer 30 seconden antwoorden moet kiezen om te geven en, afhankelijk van het laatste, het structureren van het karakter van de mysterieuze detective. Het is duidelijk dat de antwoorden goed moeten worden gewogen, aangezien ze, eenmaal geselecteerd, een specifiek gewicht hebben op de evolutie van de geschiedenis. Als u echter niet tevreden bent met het gegeven antwoord, in een speciaal menu is het mogelijk om terug te gaan en indien nodig de verkeerde keuze te wijzigen.

Onderzoek is essentieel om de dader te traceren.

Hoewel het gebouw beslist interessant is, heeft de titel veel gebreken: naast de reeds genoemde grafische en technische problemen (waarvan we dit succes later zullen bespreken), de spelsysteem, wanneer we de rol van Blacksad op ons nemen, stelt hij zichzelf voor extreem langzaam vergeleken met moderne normen. de lopen die onze detective gedurende de hele game bewaart, is ... traag. Er is geen manier om het te versnellen. De ongelukkige keuze van het ontwerp is waarschijnlijk ontworpen om de speler met Blacksad beter te identificeren, waardoor het gemakkelijker wordt om naar aanwijzingen te zoeken, maar het verkregen effect is het tegenovergestelde van wat oorspronkelijk was gewenst door de makers. In mijn geval voelde ik alleen veel frustratie, zelfs toen ik daadwerkelijk iets vond, vanwege de ritmes die in sommige gevallen te traag waren.

Zoals hierboven opgemerkt, bovendien er zijn talloze bugs en fouten dat ze hebben de neiging om het plezier te doden van het spel, neerlaten bijgevolg ook de emotionele betrokkenheid van het verhaal. Passeer de problemen met betrekking tot sommige tussenfilmpjes die zich in scherpe mate manifesteren in vergelijking met wanneer gevraagd of sommige spelscènes die enigszins onscherp lijken, vooral wanneer u de "gevoel van kat"Dat is niets meer dan een methode om de gesprekspartner met wie je te maken krijgt te verdiepen, door de zintuigen van zien, horen en ruiken, maar Ik vind het ontoelaatbaar dat in een titel van de 2019, vanwege vervelende zelfredders, dwingen je om opnieuw te beginnen met het werk. Ik zat vast zonder eruit te kunnen komen, vanwege een bug die het helaas onmogelijk maakte om door te gaan met het verhaal net een paar stappen van de conclusie. Ik weet niet of ik moet geloven dat mijn zaak te wijten is aan pech (ik geloof weinig) of aan het bovengenoemde ruwe realisatie door ontwikkelaars en testers, hypothese die ik geneigd ben te geloven, is absoluut de meest waarschijnlijke.

Hoe dan ook, ik heb de videogame voltooid, ondanks het incident dat hierboven is gemeld, in ongeveer twee en een half uur.

Blacksad Under the Skin is het nieuwste voorbeeld van hoe een videogame van een ander medium NIET mag worden gespeeld. Hoewel de plot interessant en trouw is aan de papieren tegenhanger, werd de ontwikkeling van de game niet zo goed ondersteund als het originele werk, waardoor het een beetje plezierig videospel werd. Jammer, aangezien geschiedenis veel potentie had. Voor degenen die dit gekke avontuur willen ondernemen, is de videogame echter beschikbaar op alle platforms op prijs van € 39,99.

Reacties

antwoorden