Stadia is onlangs op de markt beschikbaar gekomen en ondanks de beloften van Google heeft het platform een ​​nogal turbulente lancering gehad.

De lancering van Stadia begint met een paar valse stappen, maar waar is de gebruiker ontevreden over? Een deel is te wijten aan een beperkte lijst met titels, maar een medeplichtige is ook een gebruikersontdekking, dat wil zeggen Stadia voert zijn 4k-titels niet uit op native 60fps.

Degenen die de games hebben geprobeerd, weten nu dat het platform om de resolutie in 4k te genereren, de games op een lagere resolutie zou laten draaien dan de beloofde en vervolgens opschalen naar 4k. Dit aspect heeft veel gamers in de gemeenschap en in de sociale netwerken woedend gemaakt, ondanks de technische prestaties door Stadia, volgens Google, het tegenovergestelde verklaard.

In reactie op de spelers heeft Google vandaag 25 november een document uitgebracht, dat de jongens van Eurogamer hebben gepubliceerd in een artikel, waar hij antwoorden op de resolutie van de effecten. De verklaring van Google geeft antwoord op de vraag waarom veel games, bijvoorbeeld Destiny 2, niet werken op maximale instellingen, in tegenstelling tot wat door Google vice president en Stadia hoofd Phil Harrison was beloofd.

Het antwoord van Google bevestigt dat de service zonder problemen games op maximale instellingen kan spelen, maar het is aan de ontwikkelaars van de spellen om hoge prestaties op Stadia te garanderen en niet op de ontwikkelaars van dezelfde Stadia.

"Stadia gestreamd naar 4K en 60 FPS", schrijft Google. "En dat omvat alle aspecten van onze grafische pijplijn voor gaming op het scherm: GPU's, encoders en Chromecast Ultra die allemaal 4k leveren aan 4k TV, met de juiste internetverbinding. De ontwikkelaars die de Stadia-games laten werken, werken hard om de beste streaming-ervaring voor elke game te bieden. Zoals te zien op alle platforms, omvat dit een aantal technieken om de beste algehele kwaliteit te bereiken. We geven ontwikkelaars de vrijheid om de beste beeldkwaliteit en framerate op Stadia te krijgen en we zijn onder de indruk van wat ze de eerste dag konden bereiken. "

"We verwachten dat veel ontwikkelaars hun Stadia-games blijven verbeteren. En omdat Stadia in onze datacenters woont, zijn ontwikkelaars in staat om snel te innoveren door direct nog betere ervaringen aan te bieden zonder dat patches of downloads nodig zijn. "

Volgens de verklaringen die u zojuist hebt gelezen, lijkt het erop dat de verantwoordelijkheid en dus de beloften van Harrison over de kwaliteit van de service niet op Stadia vallen, maar goed op de ontwikkelaars die voor het platform maken. Natuurlijk is het waar dat de manier waarop een game in zijn uiteindelijke vorm wordt gebruikt, wordt bepaald door de ontwikkelaar, maar tegelijkertijd onderstreept het een gebrek aan bewustzijn en kwaliteitscontrole door Google voor zijn lanceringstitels.

Wat vindt u van het probleem? Heb je deze details ook opgemerkt met behulp van Stadia? In de tussentijd heb je gehoord dat Cd Projekt Red de microtransacties in Cyberpunk 2077 multiplayer?