CD Projekt Red blijven praten Cyberpunk 2077. Als onderdeel van een presentatie van winstheeft het management dat bevestigd het spel is de "relatief laatste fase" van ontwikkeling ingegaan en dat het een vorm van microtransacties zal presenteren, hoewel het bedrijf nog niet klaar is om de details te bevestigen.

"Wij geloven dat het nu veel te vroeg is om hierover details te delen of om begeleiding te bieden, zelfs als het project zich in de laatste fase bevindt", aldus Cyberpunk's multiplayer-transactiebeheerder.

Het bedrijf voegde eraan toe dat het voortdurend experimenteert met nieuwe speltypen voor meerdere spelers. Het is helemaal niet eenvoudig gezien het feit dat het in werkelijkheid de eerste multiplayertitel van CD Projekt Red zou zijn. Het gekozen bedrijfsmodel kan dat zijn van een gratis titel ondersteund door microtransacties.

Dat gezegd hebbende, wil CD Projekt Red ervoor zorgen dat het een consumentvriendelijk bedrijf blijft door waardevolle inhoud aan spelers te bieden. De Poolse studie staat bekend als gul met inhoud na de release. Voor The Witcher 3: Wild Hunt bood hij meer dan een dozijn gratis DLC's aan.

"We blijven experimenteren. Het is onze eerste multiplayer-game. We evalueren verschillende opties en mogelijkheden, en het is zeker niet het moment om een ​​specifieke richting aan te geven waarin we gaan. Maar we zullen ons algemene beleid ten aanzien van spelers niet veranderen. Dus verwacht verstandige inkomsten en waar voor uw geld, "zei het bedrijf.

In de presentatie voegde CD Projekt Red eraan toe dat de Cyberpunk multiplayer-game een "kleiner project" is met "minder personeel" in vergelijking met het hoofdteam dat werkt aan de Cyberpunk 2077 single player-modus.

Cyberpunk 2077, met Keanu Reeves in de cast, zal in april 2020 worden uitgebracht op PlayStation 4, Xbox One en pc. De multiplayer-modus volgt vermoedelijk de lancering van de game, hoewel er in dit stadium nog geen officiële aankondigingen zijn gedaan.