De videogamemarkt is nu duidelijk een van de meest bloeiende ter wereld en overtreft zelfs die van cinema en muziek. Waarschijnlijk om deze reden (en ook om niet achter te blijven in landen als Engeland en Frankrijk) Duitsland heeft een toewijzing van 50 miljoen goedgekeurd voor lokale softwarehuizen.

De bovengenoemde landen, samen met Canada, financieren al jaren lokale ontwikkelaars en dit heeft ertoe geleid dat Duitsland de productie en inkomsten heeft overschreden, waar ontwikkeling kost ongeveer 30% meer. Bovendien, volgens het rapport van Spel, elke 100-euro die aan videogames wordt uitgegeven, bereikt alleen 4.30 € de ontwikkelaars.

Dit heeft daarom een lichte daling in Duitse softwarehuizen en ontwikkelingsstudio's: deze financiering, die in werkelijkheid vorig jaar al was goedgekeurd, zal zeker de positiviteit in de sector in Duitsland brengen en het bewijs komt van de 380-voorstellen zijn aangekomen bij het ministerie.

Videogames en de hele sector zijn inmiddels een gevestigde en steeds veranderende realiteit: veel landen in de wereld hebben het opgemerkt en nu ook Duitsland. Wanneer we zullen zien zoiets ook in Italië?