Rockstar North, de ontwikkelingsstudio achter de serie Grand Theft Auto Red Dead Redemption, onlangs uitgebracht Red Dead Redemption 2 op pc, waardoor we een voorproefje krijgen van wat het team zou kunnen doen met de volgende generatie. Nu, de sectie open posities van hun site suggereert dat het ontwikkelteam al naar de volgende generatie kijkt, omdat ze op zoek zijn naar een programmeur die hen kan helpen bij het bouwen van animatiesystemen voor een open-wereldgame van de volgende generatie.

De positie, gemeld door PlayStation Universe, is voor een "animatiesysteemprogrammeur." Als onderdeel van de functiebeschrijving verklaart Rockstar North dat "ze zijn op zoek naar een ingenieur met talent en ervaring om hen te helpen geavanceerde animatiesystemen te ontwikkelen voor op grote karakters gebaseerde open-world games. "Hieronder, onder het gedeelte" Wat we doen ", is het mogelijk te lezen dat Rockstar is"een wereldwijd team van programmeurs en onderzoekers die samenwerken om de grenzen van karakteranimatie op hardware van de volgende generatie te verleggen. '

 

Dit is de eerste expliciete referentie waarbij Rockstar betrokken wordt bij de productie van next-gen spellen. De output van het softwarehuis in deze generatie consoles is sterk verminderd: Red Dead Redemption 2 is de enige originele titel die het ontwikkelingsteam op PS4 en Xbox One heeft gepubliceerd, evenals een verbeterde versie van Grand Theft Auto V.

Als het aannemelijk is dat het softwarehuis al werkt aan een next-gen-versie van Red Dead Redemption 2, suggereert de taal die wordt gebruikt in de beschrijving van deze werkpositie dat het iets is helemaal nieuw. Ze zijn inderdaad op zoek naar iemand die "een complex systeem van animaties, tools en pijplijnen ontwikkelen, onderhouden, uitbreiden en ondersteunen. '

Hoogstwaarschijnlijk zal de volgende Rockstar-game zijn Grand Theft Auto VI. Vijf jaar zijn verstreken sinds de release van de bijgewerkte versie, op PS4 en Xbox One, van Grand Theft Auto V, die onlangs 115 deelt miljoenen verkochte eenheden. Een vervolg lijkt daarom onvermijdelijk, vind je niet?