In de afgelopen uren heeft de gamedirecteur van Overwatch, Jeff Kaplan, wilde zijn solidariteit met Chung uiten "Blitzchung"Ng Wai, de pro-speler van de Hearthstone Grandmaster gestraft door Blizzard na de verklaringen van de speler ten gunste van de demonstranten Hong Kong.

Blitzchung zag, behalve dat hij een jaar lang uit de competitiescene was geschorst, ook al zijn contante geldwinsten door Blizzard werden opgenomen. Hoewel het bedrijf een kleine stap terug heeft gedaan, de speler de prijzen heeft teruggegeven en de schorsing heeft teruggebracht tot zes maanden, is dit voor Kaplan niet genoeg en moet de straf inderdaad verder komen helemaal verlaagd of geannuleerd.

"Ik ben duidelijk een groot voorstander van vrije meningsuiting; het is iets dat heel belangrijk voor me is. Ik denk dat de straf te hard was en ik voelde me erg opgelucht toen ze zijn geld terugbrachten. Ik vind het ontzettend belangrijk. "

Jeff Kaplan gaf echter aan dat dit van hem is persoonlijke mening, en dat is mogelijk geen afspiegeling van de visies van het bedrijf.