Het is nu goed 115 miljoen van mensen die een exemplaar van GTA V bezitten. Dat is de laatste financieel verslag van het bedrijf Take-Two.

In mei bedroeg het totale aantal verkochte exemplaren 110 miljoen, terwijl in dezelfde maand 2018 het aandeel 95 miljoen bedroeg. In grote lijnen betekent dit dat GTA V zoiets verkoopt 5 miljoenen exemplaren om de zes maanden. Een redelijk bevredigend resultaat, voor een spel van bewakers en dieven vrijgegeven in de verre 2013.

GTA

Het zal interessant zijn om te zien of Red Dead Redemption 2 - deze week vrijgegeven voor pc - zelfs in de buurt van een dergelijk resultaat kan komen. GTA V had het voordeel van uitgaan over twee generaties heen van de console, en als het enerzijds mogelijk is dat Red Dead Redemption 2 wordt geremastered voor de volgende gen, van de andere kant zal de aangekondigde retrocompatibilità van de PS5 niet zeker bijdragen aan de toename van de uiteindelijke terugbetalingen. En tot slot moeten we bedenken dat Red Dead Redemption 2 geen GTA is en er geen heeft doelgroep even breed.

Dit zonder afbreuk te doen aan de uitstekende resultaten van Red Dead Redemption 2, die 26.5 miljoenen exemplaren heeft verkocht sinds het eind oktober vorig jaar op de console werd uitgebracht. Terwijl GTA V in twee maanden twee 29 miljoen exemplaren goed verkocht.

Ten slotte doet zelfs Borderlands 3 het niet slecht: volgens de laatste rapporten heeft het sinds september ongeveer 7 miljoen exemplaren verkocht.

Wat denk jij Ben je verbaasd over het daverende succes dat de avonturen van Trevor en het bedrijf jaren na de release blijven krijgen? Laat het ons weten in de comments.