Disney heeft gemerkt dat er misschien te veel Star Wars-films zijn en eigenlijk lijkt het helemaal niet verkeerd te zijn.

CEO Bob Iger tijdens een interview deze week voor de BBC Radio 4, zei zijn over de inhoud gemaakt door Disney voor de Star Wars-franchise in de afgelopen jaren. Tijdens de chat met de BBC-jongens zei Bob: "Ik heb publiekelijk gezegd wat ik denk, dat we in een korte periode te veel Star Wars-films hebben gemaakt en uitgebracht"

Iger was voorzichtig om duidelijk te maken dat hij niet teleurgesteld was over de uitvoering hiervan, een duidelijke verwijzing naar wat hij naar de kassa bracht van Solo: A Star Wars Story, maar voegde eraan toe: "Ik denk dat er iets speciaals is aan Star Wars-films, en minder is meer".

Een interessante uitspraak, vooral vanwege de hype waarvoor is gemaakt de nieuwe trilogie, nu bevroren, door Rian Johnson en de Throne of Swords-showrunner David Benioff en DB Weiss, maar de vraag is: leert Disney van zijn fouten?

Disney heeft hard gewerkt om de hype voor zijn films in de fans te genereren Star Wars-thema, werk dat begon met The Force Awakens in de 2015, de spin-offs van de komende film Skywalker's Rise. Het is geen verrassing dat fans het verlangen naar de franchise voelen vervagen, maar als de CEO van Disney het concept herhaalt, wordt duidelijk hoe het voelde.

Maar Disney + denkt anders, de abonnementstreaming-service zal de Star Wars-wereld met zijn serie verder uitbreiden De Mandalorian die beschikbaar zal zijn bij de lancering van de dienst. In de toekomst zien we ook een prequel-serie over Cassian en het nieuwe seizoen van de animatieserie Star Wars: Rebels. Samenvattend lijkt het erop dat Disney niet precies de remmen op zijn "stellaire" producties trekt.

Wat vindt u van de woorden van CEO Bob Iger? Ben je het met hem eens over het probleem van te veel Star Wars-films, of vind je zijn uitspraken vreemd als het gaat om de inhoud van Disney +? Over film gesproken, het is franchise, je hebt het gezien nieuw Sonic-ontwerp?