De opening van BlizzCon bracht eindelijk Blizzard excuses aanbieden (over) voor het beheer van de ceen controversiële aflevering over het Hearthstone Grandmasters-toernooi in Hong Kong. Hoewel ze hadden aangegeven dat ze hun woorden zouden versterken met daden, wilden ze het echter niet uitleggen welke acties ze zijn eigenlijk van plan om te ondernemen. Met andere woorden, het was niet mogelijk om te begrijpen of de opschorting van Blitzchung, al gereduceerd tot zes maanden vergeleken met de eerste twaalf, samen met de onmogelijkheid om de geldprijs te verkrijgen (ook de laatste dan ingetrokken), zou opnieuw zijn verlaagd of volledig zijn ingetrokken. Verder werden er geen woorden besteed aan de twee wielen, ook zes maanden geschorst. Mogelijk dus dat alles de opgelegde boetes worden verder verlicht of zelfs ingetrokken?

Dankzij een interview met PC Gamer, we weten nu dat het antwoord op de vraag is "no'.

Kortom, Blizzard ondersteunt, door de woorden van J. Allen Brack, dat hun doel is dat hun inhoud verankerd blijft aan het doel van het spel, en dat alleen.

Ik herhaal, het gaat niet om de inhoud van de boodschap van Blitzchung. Het gaat erom dat het geen verband hield met games. Als we geen beslissing hadden genomen, als we niets hadden gedaan, kunt u zich voorstellen wat toekomstige interviews voor ons zouden hebben gereserveerd. Het zouden momenten worden waarop mensen uitspraken konden doen over elk onderwerp, wat ze maar wilden. Het is gewoon niet de manier waarop we willen gaan.

Beeldresultaten voor blizzard hong kong

De president van Blizzard verklaarde ook dat hij het ermee eens is dat spelers hun mening geven op hun privépagina's, maar niet op de officiële kanalen van het bedrijf. Maar dit lijkt in strijd te zijn met wat werd verklaard door Justin "Jayne" Conroy, een Overwatch-coach, die beweert gedwongen te zijn zijn tweet over Blitzchung te annuleren.

Over de Taiwan zwenkwiel in plaats daarvan legde Brack uit hoe hun verbod niet zozeer te wijten is aan de link naar de vraag zelf, maar eerder aan het gebrek aan professionaliteit in die aflevering, het niet beheren van de situatie door de discussie over het toernooi te handhaven en Blitzchung te helpen het te 'omleiden' naar de Hongkong kwestie.