Zoals aangekondigd Call of Duty: Modern Warfare was een van de hoofdrolspelers van de 2019-editie van Lucca Comics & Games, die plaatsvond tussen oktober 30 en november 3. In de suggestieve setting van de Baluardo San Regolo stellen de fans van de serie zichzelf op de proef met de nieuwe Call of Duty: Modern Warfare zowel op PlayStation 4 als op pc om vervolgens tal van ervaringsactiviteiten met een thema uit te voeren - zoals de spannende militaire reis in de ondergrond met airsoft-apparatuur - en vervolgens de gezichten van de gemeenschap te ontmoeten in de loop van vijf dagen van vereniging en fun.

De afspraak werd geopend met een panel gebaseerd op het concept van de relatie tussen fictie en realiteit waarin de game-ontwikkelaar zit Bernardo Antoniazzi en de voormalige inval van het Italiaanse leger Claudio Spinelli is getuige geweest van hun ervaring. "Er is veel gebeurd in de eerste Call of Duty Modern Warfare-trilogie: nucleaire kernkoplanceringen, Rusland valt de Verenigde Staten binnen, de Russische president die eerst in beslag wordt genomen en vervolgens wordt gered door onze rangers. Deze keer wilden we een meer realistisch en eigentijds verhaal vertellen in instellingen, actie en details, maar altijd met als doel 'Antoniazzi uitgelegd.

Het werk van Antoniazzi - de belangrijkste technische kunstenaar van Infinity Ward - was van fundamenteel belang om elk detail van het spel maximaal realistisch te maken, vooral wat betreft de gezichten en fysieke details van de personages: "Om de uitvoeringen van de acteurs vast te leggen en te reproduceren, heb ik de" Sala dei Fotogrammi "ontwikkeld. Dit zijn 60 gesynchroniseerde camera's die het beeld vanuit elke hoek vastleggen en een 3D-model van de persoon maken. Dan zijn er andere fotogrammetriesystemen om modellen van middelgrote objecten te genereren. Daarom zoeken we fysiek naar de apparatuur, voegen we vlekken en tekenen van slijtage toe en leggen we de afbeelding vast. Eenmaal gevangen personages en apparatuur werk je aan elk detail en steek je ze in het spel. Het was een lange en complexe klus, maar we zijn er trots op dat we een geweldig product op de schermen van gamers over de hele wereld hebben gebracht " De ontwikkelaar concludeerde.

Call of Duty: Modern Warfare is beschikbaar vanaf 25 oktober.