Vanaf de landing Nintendo 64 en nu meer dan ooit dankzij hun recente opname in de selectie van speelbare karakters voor Super Smash Bros. Ultimate, het duet Banjo-Kazooie heeft een lange lijst ontvangen van fan en kritische bijval, toestemmingen die door de jaren heen zijn geconsolideerd in meerdere titels die op verschillende consoles zijn uitgebracht, waaronder Game Boy Advance e Xbox 360. Weinigen weten echter dat het Engelse bedrijf Zeldzaam had de voorzienserie aankomst ook op Game Boy Color, met een titel die helaas later werd geannuleerd.

Banjo-Kazooie - Game Boy Color 3

Het spel had moeten heten Banjo-Kazooie: Grunty's Curse en werd onlangs opgevoed door een video op het YouTube-kanaal DidYouKnowGaming, al bekend om het vinden van details en trivia eerst verloren na verloop van tijd. Oorspronkelijk een platform 2D, is het in de loop van de tijd geëvolueerd naar zijn tegenhanger bestemd voor de Game Boy Advance, met de definitieve naam van Banjo-Kazooie: Grunty's Revenge en wordt vrijgegeven in de 2003. Naast de speelstijl, die de oudste heeft verloren sidescrolling in het voordeel van een isometrische visueel  beschouwd als geschikter voor het potentieel van de nieuwe console, werden talloze bezuinigingen op vijanden, transformaties voor Banjo en zelfs noodzakelijk geacht hele niveaus.

Banjo- Kazooie - Game Boy Color 3

Hoofdverantwoordelijke van de annulering van deze titel blijkt een ongewoon vermoeden: Donkey Kong, die de aandacht van de meeste ontwikkelaars van die tijd vroeg om de werken te voltooien en de te publiceren legendarisch Donkey Kong Country. Toen de game afgelopen was, bleef de Game Boy Color behouden verouderden ontwikkeling vond plaats op de volgende Nintendo handheld console. DidYouKnowGaming heeft een gepubliceerd diepgaande video in dit verband, met veel hoofdstukken die details van het verhaal en interacties tussen de personages illustreren, allemaal in zwart-wit geschreven in een angstaanjagende Comic Sans.

Banjo-Kazooie - Game Boy-kleur

Zou je Banjo-Kazooie zelfs op je Game Boy Color willen spelen? Of heb je de groter potentieel aanbiedingen van de nieuwste Game Boy Advance?