Blijkbaar is vandaag een behoorlijk slechte dag. Na de aankondiging van het uitstel van De laatste van ons: deel 2, Ubisoft aangekondigde vertragingen voor Bekijk Dogs Legion, Gods & Monsters e Rainbow 6 Quarantaine, die na het einde van het lopende boekjaar moet worden gepubliceerd.

Alle drie de games werden aanvankelijk aangekondigd met een release vóór maart 2020. Gods & Monsters en Watch Dogs: Legion had ook releasedata aangekondigd voor respectievelijk 25 februari en 6 maart 2020. Vandaag heeft Ubisoft aangekondigd dat alle drie titels zal worden gepubliceerd tussen april 2020 en maart 2021.

Het nieuws volgt de verlaagde financiële doelstellingen van Ubisoft voor het lopende boekjaar, afkomstig van lagere inkomsten dan verwacht Ghost Recon: Breakpoint en "in mindere mate", De divisie 2.

Yves Guillemot, CEO van Ubisoft, sprak over Ghost Recon: Breakpoint, hoewel de kwaliteit van het spel "Op de goede weg" vóór publicatie, "De ontvangst en verkoop tijdens de eerste weken van de game waren erg teleurstellend". Ondanks het falen beweert Ubisoft dat het de game zal blijven ondersteunen "En om naar de gemeenschap te luisteren om de nodige verbeteringen te bieden".

Guillemot heeft ook benadrukte drie kritieke gebieden met betrekking tot zowel The Division 2 als Breakpoint: de implementatie van "game-innovaties" verre van perfect en het ontbreken van "differentiatiefactoren" in Breakpoint en, in het geval van The Division 2, de moeilijkheid om interesse te wekken in een vervolg op een game. Op dit laatste punt stelt Ubisoft dat het in de toekomst zal moeten garanderen "Meer tijd tussen elke iteratie".

In het licht van deze lessen postcipeert Ubisoft Gods & Monster, Rainbow Six Quarantine en Watch Dogs Legion zodat zijn teams "Ze hebben meer ontwikkeltijd om ervoor te zorgen dat hun innovaties perfect worden geïmplementeerd om spelers optimale ervaringen te bieden".

Het bedrijf heeft geen informatie verstrekt over de nieuwe publicatiedata en er zijn zelfs geen updates over de voortgang van Skull & Bones, ook uitgesteld.