Goichi "Suda51" Suda en Hidetaka "Swery65" Suehiro zijn twee vrij prominente figuren in de game-industrie, dankzij hun overdreven producties. Het is daarom interessant om erachter te komen hoe het stel nu werkt "Hotel Barcelona", nieuws bevestigd nadat beide waren overeengekomen om samen te werken in de 2018.

Het moet gezegd worden dat de excentrieke makers zichzelf niet tegenspreken en een reeks embryonale ideeën presenteren voor dit nieuwe, enigszins bizarre werk. De twee begonnen in feite na te denken over de titel tijdens een kolossale kater, eerst verbeeldend een culinaire thematitel voor PlayStation VR, alleen in zeer recente tijden op het geslacht verschrikking, ook vanwege het feit dat alle ideeën die tijdens het drinken werden geboren verloren gingen.

Let ook op het feit dat de titelnaam, die ook zou kunnen blijken te zijn voorlopig, "Hotel Barcelona" werd eigenlijk slechts een half uur voor de officiële aankondiging bedacht IGN Japan, alleen van Suda51. Blijkbaar zal de productie, ondanks de horrorcomponent, vrij eenvoudig en "licht" zijn om te spelen, je kunt het zelfs op je telefoon installeren om in de modus te blijven spelen mobiel. Op dit moment lijkt het verhaal te zijn gebaseerd op een heel eenvoudig concept: een tijdschriftschrijver bezoekt een hotel, waar angstaanjagende gebeurtenissen plaatsvinden.

Hotel Barcelona

Ten slotte lijkt het erop dat, hoewel er niet eens de schaduw is van een officiële overeenkomst, Devolver Digital kunnen bij het project betrokken zijn, maar gezien de staat van de werken en de "volatiliteit" van de makers ervan, kunnen de kaarten nog steeds verschillende keren door elkaar lopen.