De Cooler Masters MH751 presenteren zich als gaming-headsets evenwichtige, Door 'uitstekend comfort e minimalistische. De combinatie van "gamen" en "uitgebalanceerd" op het gebied van audio is op zichzelf iets vreemds. Jarenlang brachten de puristen van het geluid oorlog op hun gaming-koptelefoon. Met hun bas shot. Over dubieuze kwaliteiten in alle andere reeksen. Om te profiteren van software om surround-effecten te creëren, om nog meer te misleiden.

MH 751-headset
Om onbedoeld kabelverlies te voorkomen, zijn zowel de microfoon als de audiokabel met elkaar verbonden en zeer solide.

Geen RGB, weinig vorm, alle inhoud. Wonder.

Om deze reden was ik buitengewoon verbaasd toen ik, oortelefoons ... voor mijn oor, geen lage overweldigende stem hoorde uit MH751. Hij was bijna aan het dommelen: goed, durf ik te zeggen. En dus heb ik me met extreme nieuwsgierigheid toegeëigend om deze headset grondig te testen.

Laten we beginnen met de caratteristiche tecniche. De MH751 beschikt over 40mm-diameter drivers, een frequentieresponsbereik van 20 tot 20000Hz, een ingangsimpedantie van 26 Ω, een 3.5mm-aansluiting voor audioverbinding, een gevoeligheid van 97dB ± 3 dB tot 1khz. Het toestel heeft een microfoon op een afneembare flexibele omnidirectionele structuur, met een gevoeligheid van -42 ± 3dB (@ 1KHz) en een signaal-ruisverhouding van 55dB. Langs de kabel is er een volumeregelaar en een aan / uit-schakelaar voor de microfoon.

Dit zijn gesloten hoofdtelefoons, dus er is geen transpiratie naar de oorkussens. Dit is zoals bij alle hoofdtelefoons van dit type een mogelijk gewelddadig zomerzweet, maar aan de andere kant isoleren ze beter van externe geluiden, waardoor het geluid geconcentreerd in het lichaam blijft. In het pakket zit een zak van microvezels om ze comfortabel mee te nemen. Ze wegen nauwelijks 280 gram inclusief alle kabels. De paviljoens zijn 75 ° draaibaar en kunnen op verschillende hoogtes worden ingesteld, in een paar seconden is er een configuratie die geschikt is voor je hoofd en je bent klaar.

Na een lange sessie in Borderlands met vrienden, was ik vergeten dat ik ze in gedachten had ze waren zo comfortabel. Dat gezegd hebbende, heb ik deze hoofdtelefoon op de proef gesteld, luisterend naar alle soorten muziek, films en games van hoge kwaliteit, zowel single als in multiplayer. De tests werden uitgevoerd door de hoofdtelefoon op de geluidskaart van het moederbord aan te sluiten, of op één scheda audio toegewijd, alles zonder geluidsmanipulatie. Ik heb een vrij lange lijst met nummers

MH751-pakket
De verpakking voelt zeer premium aan

Gesloten ontwerp, bijna semi-open soundstage

De resultaten waren echt uitstekend. Ik was positief onder de indruk van de balans van de MH751. De toon van deze hoofdtelefoon is neutraal, wat niet iets negatiefs is: het geluid heeft gewoon geen specifieke vervorming. Het hele frequentiebereik reageert regelmatig. Dit maakt een uitstekende identificatie van elke geluidsbron mogelijk en heeft voordelen op praktisch elk gebied. In de spellen kunnen we beter een complex audioscenario onderscheiden, zoals dat van concurrerende online shooters, maar ook beter om de verschillende omgevingsgeluiden van een verkennend spel te waarderen. Zelfs bij het luisteren naar muziek wordt deze balans op prijs gesteld, met alle instrumenten die de protagonisten van een uitvoering blijven, niemand die slecht kreupel is.

Er ontbreekt echter emotie. Energy. Die pompeuze ontslagen geluiden die sommigen misschien verkiezen. Bij lage frequenties wordt het zeer goed gecompenseerd met een goed DAC-systeem, dat in staat is het geluid op zijn best te egaliseren. De hoofdtelefoon reageert goed op versterking en verbetert aanzienlijk.

Het laatste onderdeel dat onder druk stond, was de microfoon van de MH751. Ik denk dat het meest authentieke resultaat was "je voelde je goed en duidelijk", gezegd door mijn vrienden tijdens een multiplayer-spelsessie. Ik heb de microfoon echter aan enkele opnames en luisterbeurten onderworpen, vergeleken met verschillende meer en minder dure oplossingen en ik moet zeggen dat ik heb gevonden de weergave van het item erg schoon en duidelijk. Vooral als deze is verkregen van een goede audio-chipset, zoals die van high-end moederborden of een speciale geluidskaart. Hoewel ik geef toe dat de meest comfortabele functie van de microfoon de flexibiliteit van de kabel is, waardoor deze naar wens kan worden aangepast.

In alle eerlijkheid Ik kan geen grote fouten vinden bij MH751. Ik kan zeggen dat de paviljoens zijn gelijmd, dus niet vervangbaar na jaren van slijtage. De volumeregeling is iets te laag langs de kabel. En hebben weinig LED's? Bedenk echter dat al mijn complimenten verband houden met de prijsklasse. Dit zijn koptelefoons van 70 €: de kosten van een nieuwe game op dag één. Daardoor draag je thuis een comfortabele koptelefoon, met een gebalanceerd geluid en een goede microfoon. De 26 Ω maakt ze bruikbaar op elk apparaat en ik moet ze ook proberen op Switch Lite en op mobiel, met dezelfde goede resultaten. Best Buy.