Het is sinds iets meer dan een jaar geleden Shuntaro Furukawa hij werd president van Nintendo en onmiddellijk maakte de voormalige accountant (een rol die hij in 1994 bekleedde) duidelijk dat hij de tradities van het bedrijf zou respecteren.

Evenals zijn voorgangers, ook Furukawa zij is voornemens breid het Nintendo-publiek zo veel mogelijk uit en een van de sleutels om dit te doen is het verlaten van de maximale creatieve vrijheid voor ontwikkelaars, waardoor hij experimenteer met nieuwe ideeën:

Allereerst baseer ik mijn beslissingen op de manier van denken van de ontwikkelingsleider.

Nintendo is Nintendo vanwege onze games, personages en IP. Dus ik geef onze teams de vrijheid om te experimenteren met nieuwe ideeën.

Uitbreiding kan niet plaatsvinden zonder de vrijheid om iets nieuws te proberen en de moed om een ​​onbekend terrein te betreden.

Dus Shuntaro Furukawa zal doorgaan met het oude Nintendo-beleid van experimenten: zoals tot nu toe ook is gebeurd in de komende jaren we zullen meer traditionele spellen hiernaast zien iets minder conventioneel.