Laten we teruggaan naar Hong Kong en videogames, maar deze keer zal de focus niet draaien rond Hearthstone maar Magic: The Gathering.

We hebben erover gesproken en er nu over gelezen wat er met de "Blizchung" -speler is gebeurd na het winnen het Hearthstone Grandmasters-toernooi, maar deze keer gaan we een verhaal met een gelukkig einde behandelen, als we dat kunnen zeggen.

De speler Lee Shi Tian, ​​na het winnen van een spel tijdens Magic: The Gathering Mythic Championship, hij gebruikte zijn moment van glorie in de schijnwerpers om over Hong Kong te praten en aandacht vestigen op wat er in jouw stad gebeurt.

Tian stelde zich voor met een rode sjaal en een ooglapje, de kledingstukken die hij symbolisch draagt, zijn in dit geval vergelijkbaar met die van protestanten om hun identiteit te beschermen Tian gebruikte ze om zijn steun voor deze mensen te tonen.

Tijdens het interview sprak Tian over de kwestie: "Het leven was moeilijk in mijn stad, Hong Kong" en klaarblijkelijk ontroerd voegde hij eraan toe: "Het is echt leuk om als een vrije man te kunnen spelen."

Zoals je je kunt herinneren nadat Blitzchung zijn steun aan de stad had getoond, zag hij zichzelf verbannen en zonder een prijs vanwege Blizzard die zijn boodschap niet zo goed in livestreaming opnam. Blizzard dagen later herzien de penalty halvering en het teruggeven van de geldprijs aan de jongen. Helaas voor het Amerikaanse bedrijf blijven de spelers tegen hen protesteren en hun accounts elimineren.

Nu lijkt dat ook Twitch staat aan de kant van Tian, in feite hebben de moderators die de kanaalchat runden, geen actie ondernomen tegen diegenen die de oorzaak van Hong Kong ondersteunden. Nadat hij verloor van Gabriel Nassif, plaatste Tian een Tweet met de tekst: "Dankzij al diegenen die mij steunden, Hong Kong, kon de vrijheid van meningsuiting en democratie worden gevoeld in Twitch's chat. Ik had het moeilijk, maar dat was wat mij ertoe aanzette mijn best te doen ".

Wat vind je van het verhaal? Ben je de interesse kwijt in wat je liever hebt of praat je nog steeds over Hong Kong en de protesten die nog steeds plaatsvinden?