Onder leiding van mede-oprichters van YouTube, Zappos en BLITZ Agency, en all-star team van investeerders en adviseurs van de grootste namen in gaming, technologie en risicokapitaal

2B sociale fans binnen de $ 1T sportindustrie, te midden van enorme verschuivingen in entertainmentgebruik en betrokkenheidspatronen

CALABASAS, Californië - (BUSINESS WIRE) –GreenPark Sports zaadfinancieringsronde van $ 8.5M van SignalFire met deelname van onder andere Sapphire Sports and Founders Fund. Het bedrijf wordt geleid door Chad Hurley, mede-oprichter van YouTube; Nick Swinmurn, oprichter van Zappos; en Ken Martin, mede-oprichter van Blitz.

De $ 1T-sportindustrie bestaat uit 5B-sportfans. Onder deze vertegenwoordigen 2B "sociale fans" het grootste, meest lucratieve segment van de bevolking. GreenPark Sports gelooft dat deze fans zich fundamenteel anders gedragen dan vorige generaties. De sportindustrie moet hen betrekken via sociale media, interactieve ervaringen die plaatsvinden in verschillende arrays van digitale contactpunten.

Nieuwe generatie fans stelt uitdagingen en kansen

Fans consumeren niet langer passief sporten en kijken ononderbroken naar enkele games. In plaats daarvan zoeken ze interactieve ervaringen waarmee ze aan de actie kunnen deelnemen. Deze fans zijn digital native, zeer sociaal en delen hun ervaringen via online discussies of concurreren met andere fans. Sociale fans wisselen snel van toonbank en hun aandacht is extreem gefragmenteerd - tussen apparaten, inhoudscategorieën en engagementplatforms. Bovendien geeft de helft van deze fans de voorkeur aan sport boven traditionele sporten, en de grote meerderheid is fan van beide categorieën.

"Green Park Sports ontwikkelt fan-forward, digitale ervaringen en mobiele games voor deze nieuwe generatie sport- en sportfans", aldus Ken Martin, mede-oprichter en CEO van Green Park Sports. "Het bieden van een enkele, interactieve, consistente ervaring in verschillende gefragmenteerde contexten is de sleutel om de aandacht van deze fans te behouden."

All-Star Team investeert in agressieve aanwerving

"GreenPark Sports is een perfecte combinatie van de markt kansen, ervaring in de sector en tektonische verschuivingen in het gedrag van klanten. Hij zei Chris Farmer, oprichter en CEO, SignalFire.

GreenPark Sports zal de $ 8.5M toepassen in nieuwe financiering om een ​​team van wereldklasse te blijven inhuren dat alles omvat van professionals in de creatieve kunsten, engineering en ontwikkelingstalent, maar ook strategen in de go-to-market en de gamingindustrie. Sollicitanten kunnen vacatures bekijken op www.greenparksports.com.

Chad Hurley, mede-oprichter en voorzitter van GreenPark Sports, zei: "Ons hele team is gepassioneerd om de volgende generatie fans te helpen weer in contact te komen met sport. “We willen nieuw leven blazen in wat mensen in de eerste plaats verliefd maakte op sport en competitie. Of je nu houdt van traditioneel, eSports, of zoals de meesten van ons fans van beide zijn, GreenPark Sports is de plek om contact te leggen en te concurreren met andere fans zoals jij. "

Over GreenPark Sports: GreenPark Sports is opgericht in 2018 en is een uitgever en fan-forward ontwikkelaar, digitale ervaringen en mobiele games voor de nieuwe generatie sport- en sportfans. GreenPark Sports is mede opgericht door Chad Hurley (medeoprichter van YouTube / voormalig CEO), Nick Swinmurn (oprichter van Zappos / voormalig CEO) en Ken Martin (medeoprichter van BLITZ / voormalig CCO) om de rol van digitaal vandaag opnieuw te creëren- native fan als een actieve deelnemer aan de live sport / eSports waar ze van houden.

Volg @greenparksports voor de nieuwste updates

Contacten

Mikey Goldman
press@greenparksports.com

Bron BEDRIJFSDRAAD