Het is al een tijdje uit, maar ik wilde het niet en ik kon de kans niet missen om mijn zegje te doen over een game zoals FIFA 20. Onnodig te ontkennen: het grootste deel van mijn adolescentie was gevuld met uren en uren spelen voor voetbaltitels, vergezeld door oude vrienden. De eerste die het nieuwe Play Station kocht, was gedoemd om de hele brigade te verwelkomen, klaar om de nieuwe PES / FIFA van dienst te proberen.
Dit jaar zijn meer dan ooit, na een lang onvoorwaardelijk FIFA-domein, velen teruggekeerd en vragen zich af: betere PES of FIFA? De twijfel is nu gewekt en de EA zal er alles aan moeten doen om alle verwarring en aarzeling terug te sturen naar de afzender. Zullen ze dit jaar al zijn geslaagd? Laten we het samen ontdekken.

Hoe de bal draait?

Dit jaar heeft de FIFA 20-gameplay belangrijke veranderingen ondergaan. Let op: dit betekent niet noodzakelijk dat het spel is verbeterd.
De eerste grote revolutie wordt gegeven door het nieuwe systeem van straf en straffen. Zonder een paar uur gerichte training, kan zelfs een penalty nu erg ingewikkeld zijn. Wat, naast de eerste expletieven, enige beweging en "spanning" geeft in situaties die vorig jaar al zouden zijn geschreven.
Wat de straf betreft, het is praktisch onmogelijk geworden om ze met succes tweede te krijgen. De verdedigende speler slaagt er altijd in om de spiegel te bedekken voordat de aanvaller op het doel kan schieten. Kortom: leer de straffen van vroeger te verslaan.
Over staande trappen gesproken, het verfoeilijke 'script' van het kruis in de eerste hoek van de hoek was eindelijk opgelost. Aan de andere kant is het echter vrijwel onmogelijk geworden om te scoren. ONMOGELIJK.
Het beheer van het luchtspel is misschien wel het meest controversiële punt van FIFA 20. Als het tijdens de verdedigingsfase duidelijk is verbeterd (nu telt de positionering echt, evenals het tonnage van de speler en de timing bij het indrukken van de toetsen), worden onze aanvallers tijdens de aanvalsfase plotseling hallucinerende werpers. Afgezien van de noodzakelijke druk die moet worden uitgeoefend op het schot (heel weinig of de bal schiet in de bocht), lijkt het bijna dat bij kopschoten het stuursysteem is ingesteld op Handmatig. Probeer het zelf.
In het midden van het veld is het spel beslist langzamer en ook dit jaar had het in plaats van de manoeuvre de voorkeur om ruimte te geven aan invallen op de vleugels en aan 1 tegen 1. Snelheid blijft een van de belangrijkste kenmerken en dit jaar is het niet genoeg om Werner tijdens zijn dienst te ondersteunen en hem met het contrast naar beneden te gooien; als je nog niet het minste voordeel hebt, falen veel van onze contrasten gewoon. Op O drukken en verdedigen is daarom moeilijker en dwingt ons om zorgvuldig te kiezen wanneer en hoe we elke interventie moeten uitvoeren. Ook omdat dit jaar de gele kaarten heel gemakkelijk te ontvangen zijn. Aan de andere kant is de duur van de voordelen uiteindelijk menselijk en als u besluit de actie voort te zetten, wordt de fallus niet langer toegewezen.
Nog steeds pratend over de verdedigende fase, zijn de beruchte opslagen om de bal te vegen / passeren terug (zonder dat iemand het heeft gevraagd). Naast dat het gewoon surrealistisch is, is het ook grappig om mensen zoals Miranda of Sule om te draaien en in de lucht op te staan.
De schoten blijven helaas die van vorig jaar, met de gescripte tegels die ongewijzigd zijn gebleven en met de velden gewoon OP. De enige kleine wijziging die is aangebracht in opnamen van buitenaf, is nu meestal moeilijker te beheren.
Dan komen we bij wat zonder twijfel de echt opmerkelijke functie van deze FIFA 20 is: de "Palla Matta" -modus. Vorig jaar waren er al enkele speciale modaliteiten geïntroduceerd, maar dit jaar is de EA met "Palla Matta" echt overwonnen. Kortom, elke keer dat de bal naar buiten komt, wordt een van de 5-bonussen willekeurig toegewezen: bonussen voor schieten, snelheid, passen, dribbelen, alles. Bovendien verandert de doelwaarde ook telkens wanneer de bal het veld verlaat. Ik kan je verzekeren dat "Palla Matta" je, samen met een vriend, uren en uren ongebreideld, bijna arcadeplezier bezorgt.

Laten we doorgaan naar FUT

Als we het over FIFA hebben, hebben we het ook over FUT. Hetzelfde Fifa Ultimate Team dat, kort samengevat, EA meer gebruikersloyaliteit garandeerde dan iets anders.
Over loyaliteit gesproken, in FIFA 20 hebben gebruikers altijd iets te doen dankzij de introductie van de "seizoenen", een soort gratis gevechtspas die, wanneer je elk niveau bereikt, niet-slechte beloningen garandeert, inclusief pakketten. Om het niveau te verhogen, zijn dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse missies geïntroduceerd die de speler een altijd geldige reden geven om verbinding te maken.
Het menu voor rozenbeheer is sterk verbeterd, waardoor veel opdrachten sneller en beter toegankelijk zijn, zoals het gebruik van verbruiksartikelen of het uitwisselen van spelers.
Ook dit jaar mochten er duidelijk geen spelers met bugs en / of overgewaardeerde spelers missen: vooral Sancho, die zich nog steeds afvraagt ​​waar die 84 vandaan komt die EA hem heeft gegeven. Opmerkelijk zijn ook Malcuit, Sule, Laporte, Malen en Sissoko. Ik wil op niets anders anticiperen, je zult zelf ontdekken wie de nieuwe daders zijn van de verschillende Madonna's die je gedwongen zult worden te lanceren.
Squad Battles, Rivals en WL behouden in plaats daarvan hun traditionele opzet, zowel qua prijzen als qua structuur.
Een lof voor het nieuwe management van de vriendschappelijke wedstrijden: naast het introduceren van de verschillende speciale modi (zoals "Palla Matta") op FUT, stelt het spelen van games met onze vrienden ons in staat om geen contracten of fysieke fitheid te consumeren. Eindelijk.
Aan de voorkant van de Legends zijn veel namen toegevoegd, Pirlo en Drogba allemaal.
Als Romein en Romanist kan ik de voortdurende afwezigheid van FRANCESCO TOTTI echter alleen maar veroordelen.

FIFA 20

Het zal voor de volgende keer zijn ...

We kunnen geen seconde stoppen op Volta, de modus die vooral deze FIFA 20 moest karakteriseren. Na zijn aankondiging was ik tegelijkertijd persoonlijk verbaasd en gelukkig. Net als voor "Palla Matta" zou een vergelijkbare FIFA-straat de game veel meer duurzaamheid en meer plezier hebben gegarandeerd. Dus dat was het helaas niet. Zelfs niet de schaduw van FIFA Street, als we met FIFA Street 'cartoon'-graphics, ongelooflijk voetenwerk en worpen vanuit elke positie en op elke manier bedoelen.
Volta is gewoon een FIFA 3v3, 4v4 of 5v5. Onbereikbaar, maar ook gewoon niet speelbaar. Ik zal overdreven, extreem zijn, maar persoonlijk heeft Volta geen zin om te bestaan. Duizend keer had ik liever iets spectaculairder, sensationeler, surrealistisch. Net als FIFA Street eigenlijk. Grote gemiste kans.

Rondvraag

Wat de technische sector betreft, FIFA 20 is het sterke exemplaar van FIFA 19 (het exemplaar dat de EA ons verstrekt, is voor PS4). De grafische motor, de Frostbite, is in feite hetzelfde gebleven zonder enige vorm van wijzigingen. Niets ernstigs, als het niet zo was dat zelfs de achteloze spelers in het laatste hoofdstuk hetzelfde zijn gebleven (RIP Ribéry, lol). Nog een poging zou zeker kunnen worden gedaan.
Een kleine teleurstelling echter, de keuze voor de soundtrack. Dit is waarschijnlijk het enige jaar waarin ik niet meer dan 2 / 3-nummers in de game kon waarderen. Verder helpt het niet om de artiest en het nummer niet op het scherm te laten verschijnen. Jammer, na Billie Eilish, Gorillaz, Nine Inch Nails, Hans Zimmer etc in haar gelederen te hebben

FIFA 20

Dus?

Het is tijd om de balans op te maken. Ik kon de vraag "betere FIFA 20 of PES?" Niet met zekerheid beantwoorden. Na jaren van ijverig spelen kan ik echter ongetwijfeld één ding bevestigen met kracht: de FIFA plukt nu inkomsten. Niet dat er op zichzelf iets slechts is: FUT blijft net als het eerste jaar overtuigen en we praten tenslotte nog steeds over de heropleving van een gameplay die al dan niet miljoenen spelers op het scherm heeft gelijmd.
Anderzijds bleek Volta, dat de kracht en het breekpunt van dit hoofdstuk moest zijn, (helaas) een grote gemiste kans. Als ik het heb over verloren kansen en niet over falen, dan is dat omdat ik er, net als vele anderen, in geloofde en er echt op hoopte.
Laten we echter niet vergeten dat de komst van de volgende gen nabij is en waarschijnlijk zal dat het moment zijn waarop EA echt terug moet gaan naar het tonen van zijn klauwen.

PS: voor iedereen die ironie maakt over de "Piemonte Calcio", vergeet niet de andere spelteams, zoals London Blue, Merseyside Red en, sprekend over Juventus, PM Black and White.