Vrijdag 18 oktober is ingehuldigd a Londen de eerste Pokémon Center Europese. De winkel is slechts tijdelijk en sluit de 15 van november, die alleen dient als promotie voor de komst van Pokémon Sword en Shield. Desalniettemin is het de eerste keer dat fans een winkel in de Oude Wereld kunnen betreden, en het is duidelijk dat het enthousiasme enorm groeit. Zozeer zelfs dat ze op de openingsdag werden gezien wachtrijen zelfs voor zes uur: de lijn bereikte het metrostation Sheperd Bush, een paar honderd meter van het winkelcentrum, en liep vervolgens door het gebouw naar de eerste verdieping.

pokemon_center_london

Dankzij een speciale persuitnodiging konden ik en dertig andere gelukkige fans dat doen bezoek het Pokémon Center als voorbeeld, Donderdag 17. Gezien de verliefdheid na de opening was het een uitkomst. Het restaurant is verdeeld over twee verdiepingen: hieronder is de eigenlijke winkel, terwijl boven er een ruimte is om gamedemo's en Nintendo Switch Lite uit te proberen en waar u in gezelschap foto's kunt maken. Als uitbreiding is het zeker niet enorm: het is duidelijk niet vergelijkbaar met de "vaste" Pokémon Centers die in Japan aanwezig zijn, maar de planken staan ​​letterlijk vol met gadgets.

Er is een 'breed scala aan zacht speelgoed de meest geliefde monsters, waaronder de drie originele Kanto-, Bulbasaur-, Charmander- en Squirtle-starters, in chibi-versie, voor de prijs van 14,50-ponden. Daarnaast kun je je hand leggen op de poppen van Charizard, Venusaur, Blastoise, Alolan Vulpix, Eevee en alle eevolution, Mewtwo, Greninja en Gengar, evenals versies echt reuzen van Mimikyu en Wailord (gelukkig niet levensgroot!), op de 45-ponden elk. In het TCG-gedeelte vind je heel veel leuke themadekken, tassen en accessoires, evenals iets minder populaire mini-Pokémon-poppen, zoals Onix, Dugtrio en Venomoth.

pokemon_center_london

Het echte juweel van het Pokémon Center van Sheperd Bush is duidelijk de exclusieve: een groot aantal Pikachu-gadgets in Londen, beginnend met het altijd aanwezige knuffel te koop bij 20 pond. Bovendien komen hier sweatshirts, t-shirts, paraplu's, sleutelhangers, posters, stickers en bekers, evenals een fantastische beperkte editie van de Chilly-waterfles, bovendien tegen 25-pond, of de normale kosten van de standaardversie. Geweldig om ons gebruik van plastic flessen met stijl te verminderen. Het is duidelijk dat deze objecten niet elders zullen worden verkocht, behalve op ebay doorverkocht door particulieren.

pokemon_center_london

Een vrij groot deel van het Pokémon Center was gewijd aan de merchandising van de nieuwe Spada- en Scudo-starters, gevierd met knuffels te koop bij 18 pond, zeer mooie sport thema sweatshirts, bekers en sleutelhangers. Voor zowel deze als de exclusieve gadgets was er een aankooplimiet van elk één. Onnodig te zeggen dat de meerderheid van de aanwezigen het heeft opgekocht: iemand heeft de schoonheid van 1000-ponden uitgegeven. En ik benijd hem veel.

pokemon_center_london

Als je het Pokémon Center wilt bezoeken, is het raadloze advies om ga er op een weekdag naartoe, omdat de opkomst in het weekend onmogelijk maakt om te springen. Het tweede advies is om op te schieten: de officiële aankondigingen verduidelijken hoe de winkel nog eerder kan sluiten dan verwacht, als de voorraden materiaal snel te koop zijn, en het is duidelijk dat de aanvraag erg hoog is. De winkel bevindt zich in het winkelcentrum Westfield, gemakkelijk bereikbaar met de London Underground-lijn.

pokemon_center_london

Om je af te sluiten en te verleiden, hier is de inhoud van de goodiebag die ze me bij de uitgang gaven (nadat ik, onbewust, al miljarden had uitgegeven): de Pikachu-knuffel, enkele pakjes kaarten en de pokéball met andere kaarten, stickers en een boekje Nintendo-thema.

pokemon_center_london

Geen leuke buit? Pikachu is heel knuffelig!