Het is geen geheim dat Capcom heb wat magere jaren gehad. Het lukte de Japanse reus echter goed te herstellen. De belangrijkste franchises die aanzienlijk hebben bijgedragen aan de "wedergeboorte" zijn anders: van Devil May Cry bij Resident Evil via Monster Hunter tot Mega Man. Alles wat Capcom momenteel doet, lijkt letterlijk in goud te veranderen.

Zoals alle bedrijven, Capcom wil niet alleen succes behalen, maar wil het ook behouden. In een recent fiscaal rapport zijn de richtlijnen en hoe zij van plan zijn dit te doen vastgelegd.

Hun plan omvat drie verschillende doelstellingen:

(1) Digitale verkoop versterken;

(2) Geef regelmatig belangrijke franchisetitels uit;

(3) Wekken van inactieve intellectuele eigenschappen.

Wat ons groot doet dromen is het derde doel: "slapende intellectuele eigenschappen wakker maken". Capcom heeft immers veel verrassende IP's die nu zijn vergeten: Darkstalkers, Dino Crisis, Onimusha, Viewtiful Joe, Rival Schools, Final Fight, Ghosts 'n Goblin. Als Capcom zou besluiten een van deze series nieuw leven in te blazen, zou dat veel fans blij maken.

Maar welke hiervan zou in ontwikkeling kunnen zijn? Veel fans roepen al jaren op om terug te keren Dino Crisis. Capcom's RE-engine is geweldig voor actiespellen van derden, en het lijkt perfect te passen bij "Resident Evil with dinosaurs". Het zien van de groot succes bereikt door Devil May Cry 5 nadat de serie bijna elf jaar lang 'inactief' was, zou de kans op een remake van Dino Crisis of zelfs een nieuw hoofdstuk echt concreet kunnen zijn.

Voor nu moeten we gewoon dagdromen. Welke serie wil je in actie zien? Laat het ons weten in de comments.