Riot Games gooide vanmorgen een bom, waaruit bleek dat het bedrijf momenteel werkt Project A, een "personage-gebaseerde tactische shooter". Hoewel het noch een releasedatum noch een titel bekend is, hebben de ontwikkelaars een video gepubliceerd waarin ze praten over hun inspiraties en hun plannen.

Project A - De personage-gebaseerde shooter voldoet aan de tactische gameplay

Hoewel het alleen bekend staat als "Project A", is er veel informatie die spelers kunnen leren van de korte videofragmenten die zijn gepubliceerd en in de aankondiging van de Riot Pls: 10th Anniversary Edition.

Een sectie toont de speler die een aanvalsgeweer gebruikt om twee spelers te verslaan, waarbij de tweede wordt geëlimineerd met een headshot zoals aangegeven door een woord op het scherm en een symbool in de dodende feed. Dit wordt gevolgd door een personage dat op een doos springt en een derde eindigt met een spervuur ​​van messen.

Project A zal zich in de nabije toekomst op een aarde afspelen.

De meest directe vergelijkingen waar spelers uit zouden kunnen putten zijn team Fortress e Overwatch, twee zeer populaire shooters. We kunnen echter ook niet "tactisch" beschouwen. De beste vergelijking voor "tactisch" zou de serie zijn Counter-Strike van klep.

De laatste karaktergebaseerde tactische schieter die te binnen schiet was Shadowrun 2007. Wat een cultklassieker is geworden voor degenen die van gevechten houden. Project A zou een spirituele opvolger van Shadowrun 2007 kunnen zijn, waarbij Counter-Strike-magie, vaardigheden en tactieken worden samengevoegd? Alleen de tijd zal het leren.

Helaas zullen spelers een tijdje moeten wachten om meer over het spel te leren, omdat het team in de studio zal sluiten om zich op ontwikkeling te concentreren. Gezien de aandacht voor detail die League of Legends ontvangt, hebben we hoge verwachtingen van wat Riot Games kan bieden met Project A.