Zoals al aangekondigd in dit nieuws, Riot Games werkt aan een tactische shooter waarvan nog niet veel bekend is, maar die hier nog niet klaar is. Voor de viering van de tien jaar van League of Legends, titel dat komt ook aan op mobiel en console, Riot Games heeft een lange reeks projecten met betrekking tot de wereld van LoL aangekondigd, waaronder een geanimeerde serie.

De eerste game aangekondigd door Riot is Legends of Runeterra. Het is een gratis kaartspel gebaseerd op de League of Legends-personages. Elk personage heeft zijn eigen stijl en strategie. Legends of Runeterra bevat afwisselende gevechten die spelers dwingen om creativiteit en sluwheid te gebruiken om te winnen. Spelers hebben meer opties om kaarten te verwerven, inclusief de mogelijkheid om echt geld of in-game valuta te gebruiken. Legends of Runeterra, waarvan je hieronder een trailer kunt zien, worden gepubliceerd op pc en mobiele apparaten in de 2020. Je kunt je vooraf registreren voor de game op volgende link.

Een andere titel aangekondigd, en momenteel alleen bekend als Project L, is een 1 vs 1 vechtgame die zich afspeelt in het League of Legends-universum waarvan verder niets bekend is.

Vervolgens gaan we door naar Project F, een diablo-achtige waarvan niet veel bekend is. Het bevindt zich in een vroeg ontwikkelingsstadium en zal het toelaten "Verken en doorkruis de wereld van Runeterra met je vrienden".

Het laatst aangekondigde project is League of Legends Esports Manager, waarmee u een eSports-team beheert, waarvoor u nieuwe contracten met spelers gaat aangaan en de dagelijkse activiteiten beheert. De game bevat echte eSport-spelers van de League of Legends Pro League, maar hoopt in de toekomst uit te breiden naar andere regionale kampioenschappen. Het geld dat wordt gegenereerd door League of Legends Esports Manager wordt gedeeld met de teams in de game.

Eindelijk werd ook een nieuwe kampioen aangekondigd Senebladeren. Bekend bij fans sinds de introductie in de geschiedenis van Lucian, is het een ondersteuning die binnenkort in de game zal aankomen. 10 november wordt ingevoegd in de live servers.