Het is nu nog een maand tot de aankomst op de markt van Pokémon Sword en Shield Pokémon su Nintendo Switch, de twee langverwachte RPG-titels die de achtste generatie pocketmonsters over de hele wereld en in de afgelopen uren zullen introduceren Serebii heeft onthuld wat waarschijnlijk de grootte van de digitale versie van de games zal zijn.

Volgens de site zijn in Japan al enkele downloadkaarten te koop om Sword and Shield te downloaden via de eShop, en het gewicht van de twee games zou rond zijn 10.3 GB. Hoewel het misschien weinig lijkt in vergelijking met de klassieke Triple A voor andere platforms, hebben de nieuwe Pokémon een aanzienlijk formaat voor de Nintendo Switch-standaard. Het volstaat te zeggen dat de titels van vorig jaar, Pokémon Let's Go Pikachu en Let's Go Eevee, in vergelijking slechts 4.2 GB wogen.