Het schijnt dat Call of Duty: Modern Warfare bevat geen voorraad of buit. Hij bevestigde het Joel Emslie, Art Director van de studio van Infinity Ward, waarin staat dat het team niet werkt aan een type bevoorradingssysteem of loot boxes.

Bovendien kunnen spelers functionele elementen ontgrendelen via gameplay in het volgende hoofdstuk van Call of Duty.

"Ze blijven verkeerd geïnformeerd en onjuiste informatie wordt bekendgemaakt in Modern Warfare. Wat ik nu kan zeggen, is dat we absoluut NIET werken aan enige vorm van bevoorradingssysteem of loot boxes. Bovendien worden de functionele elementen ontgrendeld via gameplay ”.

Emslie concludeerde dat Infinity Ward en Activision deze week meer details zullen onthullen.

In een interview met GameInformer, Infinity Ward onthulde dat het spel nog steeds micro-transacties zal hebben. De hypothese is echter dat deze microtransacties voor cosmetische artikelen zullen zijn. Bovendien, verder dan wat wordt verklaard door Joel Emslie, we zijn benieuwd of Activision buit zal toevoegen nadat de game is vrijgegeven. In het verleden gebeurde het, dus het is iets dat we moeten overwegen.

Bedenk dat Call of Duty: Modern Warfare op oktober 25 zal worden gepubliceerd en zal ondersteunen DXR e Ray Tracing. Infinity Ward zal Ray Tracing gebruiken om de schaduwen van de game, een fotogrammetriesysteem en cross-play tussen pc, Xbox One en PlayStation 4 te verbeteren. Van de verschillende versies heeft de pc niet-gekopieerde frames, FOV-schuifregelaar, geavanceerde muisinstellingen en nog veel meer.