Resident Evil 7 markeerde een duidelijk vertrek uit het verleden van de serie, net als het vierde hoofdstuk, en misschien de toekomst van de serie zal opnieuw veranderen. Capcom wel vrijlating un nieuw hoofdstuk in eerste persoonof liever een prequel naar Resident Evil 7, maar niet op de manieren die we hadden kunnen verwachten.

De titel zal in feite beschikbaar zijn vanaf 26 oktober en biedt een ervaring exclusief in virtual reality, maar niet alleen: om het te spelen moet je per se naar de Japanse speelkamer gaan Plaza Capcom Ikebukuro VR-X.

Deze nieuwe ervaring kan worden gespeeld van 2 tot maximaal 4-spelers, vindt plaats voor ongeveer 40 minuten en het zal waarschijnlijk wat achtergrondinformatie onthullen die heeft geleid tot wat we hebben gespeeld in Resident Evil 7.

Op dit moment blijft alles Japans exclusief en van die specifieke speelkamer, wie weet of Capcom in de toekomst zal besluiten het ook in het Westen te publiceren op PlayStation VR.