Valve heeft 40.000 voor duizend dollar aan materiaal onder zijn neus gezien in Belleuve in Washington.

Eind september kwam een ​​man het Valve-kantoor in Washington binnen. De overvaller slaagde erin Ben 40.000 dollar aan apparatuur uit het bedrijf van Gabe Newell te krijgen. Volgens de rechercheurs van Belleuve kwam de verdachte, Shawn Shaputis, het gebouw binnen om games, pc-componenten en andere materialen te stelen die duizenden dollars waard waren.

Klep
Shaputis (verduisterd) tijdens het proberen de gestolen goederen te verkopen

Voor Shaputis is dit niet het eerste probleem met de wet. De man heeft 6 verschillende kosten zoals bijvoorbeeld het lenen van een FedEx-truck die de politie een demonstratie geeft van zijn "levendige" gids, een voor diefstal in de 2018 en last but not least, de verkoop van gestolen games in een lokale Gamestop.

Volgens journalisten zou Shaputis verschillende keren op de Valve-site worden geïntroduceerd door vuilnisbakken te vullen met verschillende pc-componenten en accessoires, waardoor de diefstal gemakkelijker te verrichten is. Nadat hij het gebouw had verlaten, werd de man geknepen terwijl hij op weg was naar een Gamestop om alles door te verkopen.

We weten niet wat hij precies heeft genomen, maar gezien de vele projecten als Klep index, is het echt gemakkelijk om het gebouw te verlaten met materialen ter waarde van enkele duizenden dollars.

Wat vind je van het verhaal? Wat vind je gestolen Shaputis van zoveel waarde? Over materialen en games gesproken, dat heb je gehoord een detailhandelaar die per ongeluk is bekendgemaakt de komst van Metro Redux voor Nintendo Switch?