Nu ook die versie Nintendo Switch di Stardew Valley is gepubliceerd, ligt de nadruk op de lancering van de versie 1.4 van het spel. Deze patch wordt gedefinieerd als een "totale" update omdat het "vrijwel elk aspect" van het spel raakt.

In een interview met Amerikaanse gamer, Eric Barone, maker en enig lid van het softwarehuis ConcernedApe, verklaarde dat een van de belangrijkste doelstellingen was om "veel" verbeteringen aan de kwaliteit van leven toe te voegen om het spel "comfortabeler en eenvoudiger" te maken. Dit zijn zijn woorden:

Als de spelers ze eenmaal ervaren, denk ik dat ze zich zullen afvragen hoe ze ooit eerder hebben kunnen spelen! Met de [versie] 1.4 wil ik Stardew Valley een heel nieuw niveau van afwerking geven, naast het toevoegen van veel rijke en lonende inhoud aan de game.

De maker gaf enkele voorbeelden om uit te leggen wat hij bedoelde:

Er zijn een paar heel eenvoudige dingen die in de game misten en die de ervaring echt verbeteren, zoals het kunnen drukken op TAB op de pc om van de ene regel van je inventaris naar de volgende te gaan of een object te kunnen passeren en een indicatie indien nodig voor een gemeenschapscentrumbundel.

Kortom, vele kleine aspecten die de algehele ervaring van alle "kleine" spelers zullen verbeteren simulator.