Marktleider Harold Ryan verzamelt talent van entertainmentreuzen, waaronder Sony, Microsoft, Bungie, Activision & Pixar; ProbablyMonsters lanceert & First Two Studios met ondertekende games van de volgende generatie

ISSAQUAH, Wash .– (BUSINESS WIRE) -ProbablyMonsters™ Inc., een ontwikkelaar van industriebepalende videogamestudio's en interactief entertainment, kondigde CEO's en oprichters Harold Ryan aan, die een nieuw bedrijfsmodel aanbieden voor games gericht op het creëren van ontwikkelingsstudio's van wereldklasse en origineel entertainment. Het particuliere bedrijf, dat sinds 2016, Cauldron Studios ™ en Firewalk Studios ™ in een stealth-modus werkt. Onder leiding van toptalent uit de industrie, met de hand geselecteerd door Ryan, werkt elk onderzoek aan een origineel AAA-spel dat is ondertekend door een toonaangevende uitgever.

ProbablyMonsters is een nieuwe categorie gamebedrijf voor de volgende generatie games, noch een traditionele ontwikkelaar, noch een uitgever. In plaats daarvan creëert en onderhoudt het onafhankelijk beheerde ontwikkelingsstudio's waar ze gepassioneerd over zijn. Onder leiding van Ryan legt het ProbablyMonsters-team een ​​sterke basis voor het succesvol leiden van meerdere AAA-games

Met meer dan 20 jaar industriële prestaties is Ryan verantwoordelijk voor het genereren van meer dan $ 5 miljard omzet via blockbuster franchises zoals halo, Lot, Age of Empiresen MechWarrior. Hij onderscheidde functies waaronder CEO en President van Bungie, evenals sleutelposities bij Microsoft en bij Ensemble Studios en FASA Studios. Ryan onderhandelde bij 2007 over de verkooppunten van Bungie bij Microsoft en demonstreerde de visie van het bedrijf als een toonaangevende onafhankelijke game-ontwikkelaar, terwijl hij meer dan een miljard dollar aan financiering en strategische partnerships met Activision, Sony en Microsoft veiligstelde. Hij staat bekend om het creëren van uitzonderlijke en zeer creatieve resultaten - zowel kritisch als commercieel - met efficiënte teams, duidelijke doelen en een sfeer van respect en transparantie.

"Als we gamen, heeft de industrie een beter model nodig voor het bouwen van AAA-studio's waar game-ontwikkelaars hun creatieve visie op een betrouwbare manier kunnen omzetten in moeiteloze ervaringen," zei Harold Ryan, CEO en oprichter van ProbablyMonsters. "Onze missie naar ProbablyMonsters is om getalenteerde game-ontwikkelaars te verenigen, te begeleiden en te ondersteunen in een stabiele en voorspelbare zakelijke omgeving die mensen, cultuur en creativiteit respecteert."

ProbablyMonsters heeft een uitzonderlijk team van leiders samengesteld, waaronder Lonnye Bower, COO, een engineeringleider met grootschalige projecten die voorheen wereldwijd technisch leider was bij Microsoft. Fiscaal management en strategische planningsexpertise wordt geleverd door Douglas Kikendall, CFO, voorheen CFO bij TheTVDB.com en Oak Harbor Capital. HR en werving worden gecontroleerd door Shannon Armstrong, Chief People Office, HR-leider met meer dan 20 jaar ervaring die voorheen Senior Recruiting Manager was bij Amazon.

Firewalk Studios wordt geleid door Tony Hsu, voorheen SVP en General Manager van de Destiny Business Unit bij Activision Publishing. Hij is een kampioen van nieuwe IP-gaming en heeft uitgebreide game- en strategie-ervaring inclusief de massale lanceringen van Lot en Call of Duty Black Ops. Game Director van Firewalk is Ryan Ellis, voorheen Creative Director bij Bungie en Lead Artist bij Oddworld Inhabitants.

Cauldron Studios wordt geleid door Dave Matthews, die meer dan 20 jaar ervaring heeft met het managen van AAA-teams en het bouwen van franchises zoals God of War en Myst. Matthews was voorheen het hoofdpersonage van de computer- en kunstdirecteur bij Bungie en WB Games. Game Director voor Cauldron Studios is CJ Cowan, die eerder de Story Lead was voor Destiny's House of Wolves en Genomen koning releases, en Bungie's Director of Cinematics voor het grootste deel van hun halo titels.

ProbablyMonsters, gelegen in het schilderachtige Issaquah, Washington, streeft naar het bouwen van positieve creatieve culturen waar game-ontwikkelaars kunnen gedijen tijdens het maken en verzenden van originele AAA-games. In juli 2019 sloten ProbablyMonsters de privéronde van $ 18.8 miljoen Series A onder leiding van Jerry Jones, eigenaar / president / algemeen directeur van de Dallas Cowboys, en John Goff, oprichter en voorzitter van Crescent Real Estate en Goff Capital; Gelieerde ondernemingen van Luther King Capital Management; gaming executive en venture capitalist David Oxford; onder andere particuliere investeerders, om zijn voortdurende groei te financieren. Meer details over ProbablyMonsters en de studio's van ProbablyMonsters zullen de komende maanden worden gedeeld.

Volg ProbablyMonsters op Twitter op @prblyMONSTERS.

Over ProbablyMonsters Inc.

ProbablyMonsters Inc. werd opgericht in 2016 door voormalig Bungie President en CEO, Harold Ryan. ProbablyMonsters bestaat om de volgende generatie videogamestudio's te bouwen waar ontwikkelaars een positieve omgeving kunnen bouwen en van hun creatieve visie en inspanning uitzonderlijke ervaringen kunnen maken. Het bedrijf is gevestigd in Issaquah, Washington en heeft een sterke cast van ervaren, innovatieve leiders op het gebied van game-ontwikkeling met een record van succesvolle AAA-games. De missie van ProbablyMonsters is om getalenteerde game-ontwikkelaars te verenigen, te begeleiden en te empoweren in een stabiele en voorspelbare zakelijke omgeving. ProbablyMonsters heeft zijn eerste twee ontwikkelingsstudio's in eigendom en beheer aangekondigd, Firewalk Studios, LLC en Cauldron Studios, LLC. Elke studie ontwikkelt zijn eigen inaugurele AAA-game-project via afzonderlijke, ondertekende deals met grote uitgevers. Voor meer informatie, bezoek probablymonsters.com.

Contacten

Jeane Wong | Scott Fry
ONE PR Studio [voor ProbablyMonsters]probablymonsters@oneprstudio.com
510.893.3271

Bron BEDRIJFSDRAAD