Raak eerst en vooral niet in de war met de meest bekende The Outer Worlds. Outer Wilds het is een intrigerende titel met enkele wendingen die je van het genre zou verwachten. In deze open-wereldruimte moeten we een enorm zonnestelsel verkennen en proberen de antwoorden achter een 'oud geheim' te ontrafelen. Hieronder zie je de aanhangwagen van aankondiging.

Het 'mysterie van de open wereld', zoals het wordt beschreven, suggereert dat het hele zonnestelsel werd gevangen in een tijdlus die 20 minuten duurde. Op het einde wordt men gedwongen terug te gaan in de tijd en altijd op dezelfde manier wakker te worden. Het is ongetwijfeld een intrigerend uitgangspunt.

De game is oorspronkelijk gepubliceerd op Xbox One e PC en vanaf 15 oktober, zal ook beschikbaar zijn op PlayStation 4. Outer Wilds won de Seamus McNally Grand Prize and Excellence in Design Award op het Independent Games Festival 2015.