Het is niet zo onverwacht en het is Sony zelf die het zegt lange noot op je officiële blog: PlayStation 5 komt volgend jaar aan, meer specifiek een Kerst 2020.

Met deze aankondiging wordt niet alleen de naam van de volgende Sony-console bevestigd, maar ze zijn ook verspreid wat nieuws over wat de volgende generatie van het Japanse bedrijf te bieden heeft.

PlayStation 5 zal een SSD mounten waardoor de laadtijden drastisch kunnen worden verlaagd en ontwikkelaars bredere en gedetailleerdere werelden kunnen bouwen. Over fysieke spellen gesproken, deze komen er aan tot 100 GB, dankzij de uitstekende eenheid die ook zal fungeren als een Blu-ray-speler.

Het nieuws zal echter ook op het gebied van controllers zijn, met een nieuwe Dualshock (hoewel de naam nog niet is geformaliseerd). Dit nieuwe apparaat heeft 'adaptieve triggers”(L2 / R2) die verschillende weerstandsniveaus mogelijk maakt voor een simulatie op hoog niveau.

De historische vibratie keert duidelijk terug, maar met een meer getrouw en aantrekkelijk systeem dat het zal maken gerommel realistischer dan ooit, evenals de geïntegreerde luidspreker die zal worden verbeterd en buitengewone effecten zal garanderen. Tot slot, de controller zal iets zwaarder zijn van de huidige Dualshock 4 en kan worden geladen via een USB type-C-connector.

Kleine informatie die zeker het geluk zal maken van iedereen die niet kan wachten om de handen te pakken te krijgen volgende generatie van Sony.