Hearthstone is een van de beroemdste kaartspellen van dit moment en biedt toernooien over de hele wereld, maar nu heeft een van de competities een speler verloren.

Blizchung, professionele Heartstone-speler, is door Blizzard zelf geschorst voor het Grandmasters-toernooi. Tijdens een interview na de wedstrijd, de speler Blizchung heeft zijn steun betuigd aan de stad Hong Kong. De opmerking het kostte de speler een schorsing van 1 jaar voor elk toernooi en het verlies van het prijzengeld beloofd door de Grandmasters-competitie.

Twitter-gebruiker Rob Breslau heeft een tweet vrijgegeven met de officiële verklaring van Blizzard over de zaak Blizchung.

Blizzard ontsloeg ook de twee commentatoren dat ze tijdens het interview met de professionele speler onder het bureau hurkten. Volgens de informatie was geen van de twee jongens op de hoogte van wat Blizchung zou hebben gezegd, maar het nam ook de plaats van beide in.

Als het nog steeds niet duidelijk is, heeft Blizchung zijn steun uitgesproken voor de bevrijding van Hong Kong door een van de concurrentieregels te overtreden: "De officiële regels van de v1.4 p.12 Sectie 6.1 (o) competitie bieden Blizzard de mogelijkheid om deze boetes op te leggen. Deelnemen aan elke handeling die, naar eigen goeddunken van Blizzard, publiekelijk in diskrediet brengt, een deel of een groep van het publiek beledigt, of anderszins het imago van Blizzard beschadigt, resulteert in verwijdering van de grootmeesters van de competitie en vermindering van het totale bedrag van de prijzen van de speler naar 0 USD. "

hieronder zie je de video van het interview.

Activion Blizzard is momenteel een beursgenoteerd bedrijf met verschillende belangen op de Chinese markt. Tencent bezit de 5% van het bedrijf en een groot aantal e-sportkampioenschappen zijn actief in de regio. De Overwatch League en Heartstone zijn twee van de meest actieve titels in China en Blizzard wil niet het risico lopen dat de relaties met de Communistische Partij worden verbroken.

Wat vindt u van de sanctie die aan Blizchung wordt toegeschreven? Denk je dat Blizzard te ver is gegaan door de speler te schorsen? of ondersteunt u de redenen van het bedrijf? In ieder geval zullen de protesten in Hong Kong doorgaan en zullen we waarschijnlijk andere soortgelijke gevallen horen.

In de tussentijd heb je gehoord van de komst van de nieuwe uitbreiding van Hearthstone?