Het videogamemedium - elke fan weet het - is een heterogeen en veelzijdig medium, dat weet hoe gevoelens te uiten en uit te drukken die soms erg van elkaar verschillen: eenvoudig plezier, het plezier van redeneren op een logische manier, en voorzichtig zijn om niet ontdekt te worden door de dienstdoende vijand , om maar enkele voorbeelden te geven. In sommige situaties en in bepaalde contexten slaagt de videogame er echter in qualcosa di più van een eenvoudig tijdverdrijf, en eindigt als een werk dat zichzelf kan binden samen met de emoties en gevoeligheid van de speler. Dit is precies het geval met Concrete genie, titel ontwikkeld door Pixelopus beschikbaar vanaf 9 oktober 2019 in exclusieve recht op Playstation 4.

Er was eens Denska

In Concrete Genie kleden we ons als As, een jongen die vooral geïnteresseerd is in tekenen en schilderen. We zetten onze eerste stappen binnen Denska, een ooit bloeiend en weelderig vissersdorp, nu verlaten en ten prooi aan jonge vandalen. Nadat sommigen van hen de schetsen van de jonge hoofdrolspeler pakken, gaan we in eerste instantie naar de Verlaten Vuurtoren van de stad om te proberen ze te vinden. Hier leren we Luna kennen, een entiteit die onze ware taak aan ons onthult: red de wereld van de verspreiding vanduisternis. Deze kwade kracht kan inderdaad alleen door de onze worden gestopt tekeningen, die licht uitstralen en tot leven komen met behulp van een grote borstel. Onze creaties geven leven, naast landschappen en scenario's, ook Geni, geesten die we kunnen verrijken met verschillende connotaties en die fundamenteel blijken te zijn tijdens onze reis.

Concrete genie

Een penseel om hen te regeren

Het kost heel weinig tijd om te beseffen dat de fundamentele mechanica waar Concrete Genie rond draait, die is van disegno. De genen, gecreëerd door onze formidabele artistieke tool, hebben zeer bijzondere kenmerken. Elk van hen kan tot een ander element behoren en presenteert gevarieerde vaardigheden die we kunnen benutten op basis van de specifieke situatie waarmee we worden geconfronteerd: een Genius of fire-element maakt het bijvoorbeeld mogelijk om een ​​houten obstakel te branden dat in de echte wereld de doorgang blokkeerde. En kijk hoe de interactie tussen onze tekeningen en de gamewereld er één geeft tevredenheid, speels en visueelniet alleen. Genen kunnen dan bepaalde verzoeken uitdrukken over wat we moeten tekenen, of het nu een weiland, een boom of een kleine groep sterren is. Om hen tevreden te stellen vult de bar Super schilderij, essentieel om de Donkere schimmel en laat ons en onze extravagante vrienden doorgaan.

Concrete genie

Laten we aan het werk gaan

Om de missie te voltooien die ons in Concrete Genie is toevertrouwd, is het daarom noodzakelijk verlicht met onze schilderijen alle lichten van Denska, verdeeld in buurten e zone. De gamekaart is in deze zin een grote hulp, omdat deze de positie en de bollen biedt van de verschillende genen die kunnen worden gemaakt. We kunnen dus aan hun ontwerpaanvragen voldoen en het bovengenoemde verkrijgen Super schilderij, zonder welke sommige gebieden niet kunnen worden geverfd en daarom worden verlicht vanwege de duisternis. Het verwijderen van bepaalde milieuobstakels is dan onmisbaar de samenwerking van twee of meer van onze genen die onder andere kunnen worden opgeroepen in de buurt van de aspositie door op een speciale knop te drukken. In deze context moeten we soms hard werken om te proberen te begrijpen hoe laat onze genen doorgaan, routes maken die speciaal voor hen zijn ontworpen. Wandelend door de gamewereld kunnen we vervolgens de andere gescheurde pagina's van onze notebook verzamelen, met nieuwe landschapselementen, genen en functies. De mogelijkheden voor personalisatie worden dus steeds breder en nemen elke belemmering voor onze creativiteit weg. Presenteer enkele krantenpagina's, extra verzamelobjecten, die een verhalende achtergrond bieden over de achteruitgang van Denska, voor liefhebbers van traditionele kennis.

Maar de gameplay het is niet alleen hiertoe beperkt. In het eerste deel van het spel worden schilderactiviteiten gefaseerd gecompenseerd heimelijkheid en vervolgens van gevechten. In het eerste moeten we proberen de pestkoppen die rond Denska rondlopen te vermijden en, indien nodig, hun aandacht trekken en een ontsnappingsroute openen. Dit zijn zeker fasen die niet bijzonder nauwkeurig of diepgaand zijn, maar een hulpmiddel vertegenwoordigen dat Concrete Genie variëteit en dynamiek kan geven. Nadat we alle lichten in een bepaalde buurt hebben verlicht, kunnen we de verf schilderen capolavoro, werk dat elimineert de laatste sporen van duisternis in het gebied en stelt ons daarom in staat vooruit te gaan.

Acrylstreken

De gevechtsfasen vertegenwoordigen in plaats daarvan een uitbreiding van alle tot nu toe onderzochte gameplay-functies. In feite draait Ashs borstel in een echt wapen: we kunnen aanvallen lanceren via drie elementaire vaardigheden, of proberen de slagen van de vijand te ontwijken om schade te voorkomen. de Paint Strikevervolgens kunnen we ons op een meer flexibele en snellere manier verplaatsen en tegelijkertijd onze reikwijdte uitbreiden. de Super schilderij wordt in plaats daarvan een boost aan onze aanvalsmogelijkheden, die dankzij deze krachtiger worden en een grotere straal kunnen bestrijken. Deze verbetering is met name nuttig tegen Donkere genen, wezens bedorven door duisternis die de moeilijkste vijanden van het spel zijn.

En goed het baasgevecht, in Concrete Genie, worden uitdagingen onthuld zeker een uitdaging. Elke Dark Genius bezit inderdaad vechtstijlen en moveset anders, evenals een schild dat zo snel mogelijk moet worden verwijderd met de Super schilderij, omdat het hen onkwetsbaarheid biedt bij normale aanvallen. Een paar momenten van afleiding in de meest geagiteerde botsingen zijn voldoende en vorderen om te ontvangen een goede nederlaag.

Een genot voor de zintuigen

Technisch gezien kan Concrete Genie met elkaar overweg bewonderenswaardig. De game staat zelfs op stabiele 30 FPS, met vrijwel geen frame drops. Afgezien van de uitvoering, is de belangrijkste kracht van de titel zeker deorigineel grafische stijl: het is inderdaad sterk cartooneske, en herinnert aan de sferen van klassieke Amerikaanse animatiefilms, met name de ondertekende films Disney-Pixar. Ook aanwezig is de nasynchronisatie in het Italiaans, goed gedaan en overtuigend, zelfs als in zekere zin cutscene blijkt misschien een beetje te ingetogen. Niets bijzonders, vooral gezien het algemene resultaat kleine parel voor ogen en oren, die nooit ophoudt te verbazen met heldere en levendige kleuren en voorstellingen.

Concrete genie

Absoluut een aanrader

Kortom, Concrete Genie passeert met volle punten het examen, en staat als een van die spellen die iedereen, minstens één keer in zijn carrière, videogame zou moeten proberen. Er is inderdaad geen specifiek publiek bedoeld om het werk van Pixelopus te verwelkomen: voor de goedheid en kwaliteit inhoud, het is echt geschikt voor iedereen. Neem de tijd die je nodig hebt, houd de borstel omhoog en dompel jezelf onder in Ash's wereld: het is tijd om te schilderen, en ik verzeker je dat je er geen spijt van zult krijgen.