De beste manier om een ​​volledig beeld van elke situatie te krijgen, is om de oorsprong ervan te verkennen. Dit is de filosofie die ten grondslag ligt aan Bear With Me - The Lost Robots, vierde en laatste hoofdstuk van de avonturen van Ted E. Bear, die fungeert als een prequel voor de avonturen die tot nu toe zijn ervaren door de niet zo zachte teddybeer.

Om de mysterieuze zaak op te lossen die de onverklaarbare verdwijning van talloze robots in de stad Paper City ziet, verlaat de atypische detective het bedrijf van Amber, zijn vertrouwde metgezel van de precedenten (of misschien is het beter om opeenvolgende?) hoofdstukken te definiëren, ten gunste van die van zijn broer Flint, aanwezig in de plot van zijn eerdere avonturen maar niet speelbaar.

De serie blijft trouw aan zichzelf, met traditionele tip-and-click mechanica waaraan de originele en sympathieke noodzaak om de belangrijkste getuige te moeten 'bouwen' die ons zal helpen de Gordiaanse knoop die vastklampt, wordt losgemaakt naarmate de plot vordert. Paper City en zijn robotachtige inwoners. De dialogen zijn mooi en goed gebouwd, met onverwachte grappen van de hoofdrolspelers en de secundaire karakters zijn goed gekenmerkt. Het duurt nooit meer dan een paar minuten om de tests op te lossen en de titel zelf is niet meer dan 3 uur om te voltooien, maar desondanks zijn ze bevredigend om te pronken en zijn de resultaten leuk om te bewonderen.

De tekortkomingen van de vorige hoofdstukken van de serie komen echter ook terug: het ontbreken van achtergrondmuziek maakt de sfeer snel zwaar, en als het mogelijk is om de hypothese te bevorderen dat de beslissing om de titel te ontnemen op een manier door de ontwikkelaars is genomen zoals om de noir-sfeer die het doordringt intact te houden, is er geen twijfel over mogelijk dat een Jazz-soundtrack niets anders zou hebben gedaan dan het ten goede af te maken. Op dezelfde manier slaagt de nasynchronisatie voor de meeste personages (vooral die van Ted in persoon en zijn partner Flint) er helemaal niet in om de indruk te wekken dat de acteurs een boodschappenlijst lezen in plaats van een stem te geven aan van de karakters van een videogame, en de vertaling van het Engels naar het Italiaans veroorzaakt het verlies van sommige parels zoals "Holy sheets of paper!".

De hybride console verteert de lichte grafische engine van Bear With Me - The Lost Robots zonder gedoe en met snelle ladingen, zowel in tv-modus als draagbaar, en als je in staat bent om verder te gaan dan de verschillende problemen die de Exordium Games-titel veroorzaken (misschien speel je de titel met behulp van de juiste soundtrack via Spotify en lees je de dialogen), sta je voor een pretentieloos spel dat je, voor de onbeduidende prijs die in de Nintendo Switch Nintendo eShop wordt gevraagd, meerdere uren kan aanbieden plezier in het gezelschap van een beer met gesluierde problemen van alcoholisme en de scherpe grappen net zo versluierd door zijn nieuwe avontuurlijke metgezel.