Een paar maanden geleden het nieuws van deverlaat Twitch en schakel over naar Mixer door Ninja, de beroemdste en betaalde voormalige twitcher ter wereld die zijn fortuin verdiende dankzij Fortnite.

In die tijd werd veel gelezen over de mogelijke redenen voor de overdracht, allereerst mogelijk 50 miljoen dollar aangeboden door Microsoft om naar zijn platform te schakelen, maar vandaag het is de vrouw en manager Jessica Goch die de echte redenen onthult.

De Ninja-manager heeft dat zelfs verklaard het contract opgelegd door Twitch was te beperkend en dat dit de creatieve vrijheid van haar man aanzienlijk zou hebben beperkt, wat ook zou hebben geleid tot het verlies van verschillende sponsors, zowel videogames als niet-videogames. Vanuit dit oogpunt zou Microsoft (en Mixer daarom) dus veel opener zijn gebleken.

Maar er is ook de gemeenschap die een bepaald gewicht aan deze keuze heeft gehad: Jessica Goch beweert dat inderdaad de omgeving rond Twitch is giftig, met een gebruiker die de mentale sereniteit van Ninja in de loop van de tijd zou hebben ondermijnd.

Niet alleen een kwestie van geld dan, maar ook van commerciële overeenkomsten (die in elk geval onderdeel van de monetaire kwestie kunnen zijn) en toxiciteit van de Twitch-gemeenschap: wat vindt u van de keuze en motivaties van Ninja?