Hallo en welkom terug bij een ander hoofdstuk van "Gratis è bello". Deze keer om ons het moment van dagelijkse vergrendeling te geven is lEpic Games Store, door velen mishandeld vanwege dit beleid waarmee miljoenen gebruikers gratis, wekelijkse, min of meer geldige games kunnen downloaden. We hebben in de controverse niet de intentie om eraan deel te nemen: we beperken ons om te genieten en tientallen titels gratis te downloaden. Vanaf vandaag, tot 10 oktober, is het mogelijk om Minit te krijgen. 

 

Ontwikkeld door JW, Kitty, Jukio en Dom en gepubliceerd door Devolver Digital, Minit is een puzzelspel met volledig zwart-witte afbeeldingen. Uitgebracht in de 2018 voor pc's en consoles, werd kort daarna een versie voor Switch uitgebracht, en recentelijk een Android- en iOS-versie. Het bijzondere van Minit is dat het ons toelaat om te spelen met mini-runs van elk 60 seconden. Aan het einde van elke run houden we de objecten en geheimen bloot, waardoor we verder en verder weg kunnen gaan. Ik ken de titel niet zo goed, ik heb hem nooit gespeeld. Het zal ook voor mij de eerste keer zijn, dus vergeef me als ik je niet meer informatie kan geven. Ik kopieer en plak een korte officiële beschrijving van het spel.
Genoeg om Minit te downloaden klik hier. Veel plezier!

"Minit is een origineel mini-avontuur om zestig seconden tegelijk te spelen. Reis weg van het comfort van je huis om ongewone mensen te helpen, ontelbare geheimen te ontdekken en gevaarlijke vijanden te verslaan: allemaal in de hoop een onheilspellende vloek te verbreken die dagen slechts een minuut laat duren. "