code Vein het heeft geen gemakkelijke en vreedzame ontwikkeling doorgemaakt. De allereerste speelbare demo's vertoonden verschillende problemen en defecten, tot op het punt dat Bandai Namco ze werd gedwongen de release van de titel steeds later uit te stellen, tot een jaar later dan de eerste geplande publicatiedatum. De defaitisten hebben dit gebaar geïnterpreteerd als een teken van lage aanvankelijke toewijding aan dit nieuwe IP, een spel dat, gezien de premissen, niet zoveel had kunnen verbeteren in vergelijking met de oorspronkelijke iteratie. De publicatie wordt echter met een jaar uitgesteld laat ook zien hoeveel Bandai geloof sterk in dit project, tot het punt wordt onderworpen aan kritiek en vooroordelen in plaats van legitiem met als doel een spel uit stof te doen herleven en het naar beste vermogen te presenteren, het in staat te stellen zich volledig te uiten en zichzelf te verlossen, en de beschuldigingen te ontkennen. de code Vein dat laat ons vandaag zien Bandai Namco het slaagt bijna volledig in het doel. Een solide game, intrigerend, lang, met veel persoonlijkheid ondanks de vele verwijzingen naar Souls door Hidetaka Miyazaki. Maar bovenal leuk, zo leuk en aangenaam om te spelen, zelfs met een technisch defect.

In de wereld van code Vein, een planetaire catastrofe van onbekende oorsprong, gedoopt als de Grote Ruïne, dreigde het menselijk ras volledig te vernietigen door het milieu te vernietigen door de Briars of Judgement, gigantische en niet te stoppen scherpe wortels. In een poging om de ramp te bestrijden, implanteerden de overgebleven mensen de BOR-parasiet in de lijken, die de rottende cellen nieuw leven kunnen inblazen. Zo worden de Revives geboren, lijken die herboren zijn uit de dood die alleen weer kunnen sterven als hun harten worden vernietigd. De Revives zijn daarom onsterfelijk en bijna onoverwinnelijk, volledig begaafd, maar in het ontwaken uit de dood verliezen ze een klein deel van hun herinneringen aan het vorige menselijke leven en hebben ze bloed nodig om de reden te bewaren vanwege de BOR Parasite. Als de dorst naar bloed het overneemt, zou een opwekking krankzinnig worden en veranderen in een beschadigd, een monsterlijk en onrein wezen ook onsterfelijk maar vijandig tegenover alles en iedereen.

code Vein
Hoe geavanceerder in het spel, hoe meer corrupte mensen krachtig en esthetisch fascinerend worden. Deze baas zal het je moeilijk maken

Ons karakter wordt wakker in deze verwoeste wereld naast een vrouw met wit haar. Hij herinnert zich niets en weet niet waarom hij daar is, zoals de vrouw. Als in eerste instantie het belangrijkste doel is om iemands identiteit te ontdekken, leidt het verloop van de gebeurtenissen tot verrassende implicaties die gevolgen zullen hebben voor het lot van alle Revives. Hoewel het verhaal aanvankelijk niet erg intrigerend is en slechts een noodzakelijke schets lijkt om onze gevechten te rechtvaardigen, wordt doorgaan een van de belangrijkste redenen om door te gaan met het spel. Een paar wendingen zijn echt succesvol en veranderen het perspectief van dingen volledig, waardoor een plot onverwacht diepgaand wordt weergegeven dat veel complexer blijkt te zijn dan verwacht. De game biedt vele uren content, niet alleen voor de eerste voltooiing, maar ook voor de aanwezigheid van de New Game Plus en verschillende eindes, die verdere speelbaarheid bieden en je ertoe kunnen brengen verschillende narratieve implicaties te ontdekken. Als je niet zo'n speler bent en er maar één reis in de wereld van vindt code Vein, de duur van een run waarin u zoveel mogelijk probeert te voltooien, kan gemakkelijk veertig uur bereiken.

Code ader 2
Er zijn niet heel veel suggestieve landschappen in de game, maar die weinigen aanwezig zijn behoorlijk fascinerend

De creatie van het personage gaat vooraf aan de tutorial en na het voltooien, na een filmpje waarin we wakker worden en gepakt worden, gaan we onmiddellijk in actie. Over de gameplay gesproken, laten we meteen de olifant in de kamer beschouwen. code Vein is het een ziel zoals? Ja en nee Of liever, het zou reductief en oneerlijk zijn om het alleen als zodanig te definiëren. Per saldo is Code Vein een actie-RPG voor derden die vele elementen van de Souls gebruikt en aanpast met betrekking tot het ontwerp van bepaalde spelmechanica, maar die ze tegelijkertijd in een nieuwe sleutel verandert en ze in iets unieks verandert. We zien daarom een ​​systeem van controlepunten gebaseerd op de maretak, een plant die de lucht zuivert van het miasma gecreëerd door de Briars of Judgement, een deel van het gebied in kaart brengt en fungeert als een teleportatiepunt naar alle gezuiverde mistlets. Wat betreft de vreugdevuren van Donkere zielen, voor maretak is het mogelijk om een ​​niveau omhoog te gaan door de opgehoopte nevel door te brengen waarbij de vijanden worden gedood, die verschijnen wanneer je er in de buurt rust. De waas fungeert ook als een spelvaluta voor bijna elk verkrijgbaar object, en als we worden verslagen, blijft de verzamelde tot nu toe op het punt van onze laatste dood. Zoals je je kunt voorstellen als je de zielen kent, als je weer sterft zonder de waas te hebben hersteld, is het voor altijd verloren. Je kunt de helft van de verloren nevel herstellen zonder het punt van de vorige dood te bereiken door naar de thermale baden te gaan, een plek in de centrale hub die veel fanservice biedt en de mogelijkheid om de onderwerpen die inherent zijn aan het verhaal te verdiepen. Met nevel en een speciaal metaal kun je je wapens en Blood Veils upgraden, waar ik het binnenkort over zal hebben, en items kopen bij de Base, de plaats waar onze bondgenoten verblijven als ze ons niet helpen bij het elimineren van de Corrupted.

Code ader 3
Karakterbewerking is zeer nauwkeurig en stelt u in staat om verschillende accessoires te combineren, kleding toe te voegen of te verwijderen en zelfs een dubbele laag haarstijlen te creëren. Dit is een van de mogelijke resultaten na anderhalf uur toewijding

Om een ​​einde te maken aan alle overeenkomsten met de zielen zoals, vinden gevechten plaats door een vijand te haken en aan te vallen totdat de bar van kracht het toelaat. Je kunt vijandelijke aanvallen vermijden door te pareren of te ontwijken, maar als je wordt geraakt, moet je regeneraties klaar hebben, navulbaar met maretak zodra het nummer voorbij is. Regeneraties kunnen worden verhoogd en verbeterd door de juiste objecten te vinden. Verslagen vijanden kunnen nuttige voorwerpen achterlaten om meer waas te krijgen of om staatsproblemen te verhelpen die worden veroorzaakt door specifieke vijandelijke aanvallen. Ten slotte brengen sommige gebieden plagiaat op veel plaatsen binnen Donkere zielen, vanuit de ondergelopen kerkers waar het water het moeilijker maakt om vrij te bewegen totdat je bij wat je gemakkelijk een "Anor Londo-moment" kunt noemen wanneer je aankomt bij de kathedraal van het Heilig Bloed. Het respect dat het ontwikkelingsteam toont aan de Hidetaka Miyazaki-saga wordt volledig ingeademd, wat voor altijd een bepaalde manier heeft veranderd om games met een grote uitdaging te bedenken. Maar zoals ik al zei, het definiëren van Code Vein, zoals een eenvoudige ziel, zou bijna aanstootgevend zijnen nu zal ik uitleggen waarom.

Code ader 4
In de kelder onder de ruïnes van de stad kunnen corrupte mensen zich zelfs onder water verbergen. Een van de meest voor de hand liggende verwijzingen naar de moerassige gebieden die aanwezig zijn in Dark Souls

Hoewel de gevechten veel zielen achter zich hebben, de constructie van de vechtstijl van iemands karakter is waar code Vein het wordt meer los en schijnt meer met zijn eigen licht. De manier waarop een personage gevechten nadert, wordt bepaald door de Bloedcode. Deze code is in wezen een voorverpakte build waarin functies en statistieken aan de tafel worden gekozen. Zo gezegd, lijkt het misschien een malus die de keuzevrijheid van de speler enorm beperkt, maar in werkelijkheid is het de grootste verdienste van code Vein. Normaal gesproken heeft een Redivivo slechts één bloedcode die het onderscheidt, maar om redenen die in eerste instantie onbekend voor ons zijn en die in de geschiedenis zullen worden onthuld, is onze revival een zeer zeldzame uitzondering die geen eigen bloedcode heeft, dus het kan elke eigen code gebruiken karakter veranderen op elk gewenst moment wanneer hij / zij er de voorkeur aan geeft. Niet alleen dat, elke Code heeft de Geschenken ter beschikking. Deze geschenken zijn fysieke vaardigheden, passieve vaardigheden of spreuken die bijdragen aan de karakterisering van de vechtstijl. Sommige geschenken die in bepaalde codes aanwezig zijn, zijn al beschikbaar, andere moeten met nevel worden gekocht en andere kunnen alleen worden ontgrendeld door Vestiges te verkrijgen, fragmenten van de herinneringen aan de Revivives verspreid over de gamewereld.

Code ader 5
Aangekomen iets meer dan de helft van het spel, dit is het aantal bloedcodes dat je voor je hebt op het scherm van de acquisitie van de geschenken. De builds zijn veel, en hier zijn ze niet eens allemaal

Eenmaal uitgerust met een geschenk, verhoogt het verslaan van de vijanden hun bekendheid. Zodra het maximum van de bekendheidsbalk is bereikt, wordt het geschenk geërfd, dat wil zeggen het kan worden uitgerust, zelfs als u de originele bloedcode niet gebruikt, op voorwaarde dat u de apparatuurvereisten respecteert. En dat is waar schoonheid begint. De meest attente zal al zijn gearriveerd, maar als je het nog niet hebt begrepen, code Vein kun je op elk gewenst moment een aantal bijna onbeperkte en uitwisselbare gevechtsstijlen en subklassen maken. De mogelijkheden zijn verrassend wanneer we ons realiseren hoeveel mogelijkheden we voor ons zien. Het grootste voordeel is dat als je op een dag met een alabardiere-tank wilt spelen, maar dan een pure goochelaar wilt proberen, ga dan naar een ongelooflijk snelle en snelle zwaardvechter in aanvallen en ontwijken, je het kunt doen. Dit ongelooflijke niveau van vrijheid en hybridisatie is wat verheft code Vein boven het gemiddelde van de andere actie-RPG's op de markt, althans wat het vechtsysteem betreft.

Code ader 6
Wat je ziet is een personage op basis van een "hit and run" -stijl. Je begint het gevecht met een krachtige spreuk om je tegenstander uit balans te brengen, valt vervolgens de vijandelijke melee aan om een ​​deel van de verloren ijs te herstellen en eindigt het dan met een andere spreuk of een schot van de bajonet

Om de geschenken te gebruiken, verbruikt het ijs, wat we als de mana zouden kunnen definiëren. Hoe krachtiger het geschenk, hoe meer het zal moeten worden gebruikt. Het ijs kan worden opgeladen met objecten of de melee-vijanden aanvallen, waardoor een bepaalde hoeveelheid bij elke aanval wordt afgetapt. De beste manier om het pictogram te herstellen is echter via de Veil of Blood. Dit is een speciaal pantser dat de effectiviteit ervan verhoogt, afhankelijk van de statistieken van de uitgeruste bloedcode. Hoe meer de Veil of Blood is afgestemd op de Code, des te krachtiger het is, in staat om schade op te vangen en de schade te verminderen die door vijanden is aangericht. De Blood Veil bepaalt ook de animatie waarmee men de slagen op de schouders, de parry en de kritische aanvallen uitvoert. De Veils zijn minder veelzijdig dan de Codes, maar over het algemeen is het gemakkelijk om er een te vinden die zowel aan de esthetische als de aanstootgevende kant voldoet.

Code ader 7
De filmische animatie van de Blood Veil is een lust voor het oog, maar je kunt het uitschakelen in de spelopties als je de situatie in de strijd altijd in de gaten wilt houden

De dreiging van de corrupte vereist krachtige bondgenoten als je lang wilt overleven. Om je op het slagveld te vergezellen zijn er Louis en Yakumo, twee Revive met een grote vaardigheid en kracht die op zoek zijn naar een definitieve oplossing voor de Thirst for Blood. Naarmate je verder komt in het avontuur, worden anderen met verschillende kenmerken vrijgegeven. Je kunt echter online hulp vragen aan andere spelers zolang je de baas van het gebied nog niet hebt verslagen. Helaas heeft de online bondgenoot slechts drie remedies beschikbaar, dus het is vrij gebruikelijk dat hij een volledig gebied niet van begin tot eind kan voltooien. De moeilijkheidsgraad van het spel is gekalibreerd rekening houdend met het feit dat de speler met ten minste één partner reist, vooral in de gevorderde fasen van het spel. Hoewel in het begin de metgezellen oorlogsmachines zijn die de ervaring aanzienlijk kunnen vereenvoudigen, hoe meer je doorgaat, hoe meer hun bijdrage wordt afgeslankt, gezien de groeiende macht van de vijanden. Als je wilt en een echt uitdagende uitdaging wilt proberen, kun je ervoor kiezen om alleen te reizen en de twee jagers te laten rusten. Je kunt nog steeds met hen communiceren via het systeem van geschenken, objecten uit het dagelijks leven die je kunt doneren aan de personages van het verhaal, zodat ze aan je gehecht raken en je op hun beurt geschenken geven. Louis en Yakumo kunnen je zelfs hun wapen geven.

Code ader 8
Met Davis gesproken, heb je toegang tot de Depths, de kerkers waar je kostbare materialen en veel nevel van de vijanden kunt krijgen

Hoewel er veel lof te maken is code Vein, de titel is niet vrij van gebreken. Zoals eerder vermeld, zijn Louis en Yakumo aan het begin van het spel te krachtig en maken het spel heel eenvoudig: alleen de bazen kunnen zich zorgen maken en veel problemen veroorzaken. Tijdens de overgangen van het ene gebied naar het andere, hadden de ontwikkelaars het vooruitzicht zeer lange gangen in te voegen om het systeem de nieuwe informatie geleidelijk te laten verwerken. De keuze lijkt echter nutteloos te zijn geweest, omdat deze gangen het moment zijn waarop de framerate het meest zichtbaar instort. Zelfs tijdens sommige gevechten kan een vergelijkbare situatie zich voordoen, minder voor de hand liggend maar even vervelend. Het niveauontwerp in sommige gebieden is echt goed verzorgd, maar in de meeste gevallen is het gebaseerd op eenvoudige gangen die zich plotseling dramatisch uitbreiden en daarna weer terugkeren als voorheen. En zoals de fans van zielen zoals goed zullen weten, helpt een smalle gang helemaal niet de gamecamera, veel beter beheerd dan andere vergelijkbare titels maar even vervelend in de meest krappe gebieden. De opstelling van de vijanden wordt al na het tweede gebied voorspelbaar en repetitief, en hun intelligentie schijnt niet bijzonder. Het is niet ongewoon dat sommigen van hen zelfmoord plegen door zichzelf in de leegte te werpen of u niet kunnen zien ondanks dat ze slechts tien meter verderop zijn. Ten slotte zijn er veel plaatsen met texturen in lage resolutie of anderszins niet overtuigend. Vanuit dit oogpunt is het werk van Bandai niet veel verbeterd.

Code ader 9
De kathedraal van het Heilig Bloed, naast een schaamteloze herinnering aan Anor Londo, toont, zodra de aanvankelijke verbazing is uitgeput, de belangrijkste technische defecten van het spel. Twijfelachtige texturen, een labyrint gebaseerd op gangen en torens te lang en repetitief, evenals een te drastische en plotselinge toename van de moeilijkheidsgraad van het spel

code Vein het is zeker een van de grootste en meest welkome verrassingen aan het einde van het jaar. Een game die de meeste van zijn defecten heeft kunnen wissen, maar er technisch gezien veel van heeft verlaten. De laatste hebben echter geen ernstige invloed op de ervaring en zijn meer dan in balans door een solide, ongelooflijk gevarieerde en nog belangrijker, amusante gameplay. Hoewel de verwijzingen naar zielen zoals meer dan duidelijk zijn, code Vein hij slaagt er ook in zijn persoonlijkheid naar voren te brengen, mede dankzij het bewustzijn van zijn doelgroep en hoe hij hem tevreden kan stellen. Of je nu een fan bent van zielen of actie, Code Vein is een zeer aan te bevelen spel dat je voor een lange tijd leuk kunt betrekken. Als je ook een fan bent van wat draait om de wereld van de Japanse animatie, wordt de aankoop verplicht. Het hoge aantal strafpunten en de mechanica een beetje ingewikkelder dan de normen van de andere acties, maken het een titel die vooral geschikt is voor ervaren spelers en minder voor beginners, hoewel het geen ondoordringbare uitdaging is op hetzelfde niveau als andere zielen zoals . Het zou me niet verbazen als ik dat in de toekomst zou doen Bandai Namco besloot een vervolg te produceren. Een spel als code Vein hij verdient het.

Code ader 10