Het filmfestival van Keulen, geeft toe Hideo Kojima de prestigieuze prijs Keulen Creative Award, een erkenning ontworpen voor "Een persoonlijkheid eren die bijdraagt ​​aan het definiëren van de toekomst van audiovisuele vertelling op een creatieve en visionaire manier via een vorm van media". De beschrijving van de prijs luidt als volgt: " Hideo Kojima heeft altijd de grenzen van de media gemakkelijk kunnen overstijgen en heeft op deze manier de videogamebranche veranderd. In de verre jaren 80, terwijl Mario op schildpadden sprong, experimenteerde de Japanse spelontwerper met verhalende elementen in zijn cyberpunk Snatcher-onderzoeksavontuur en later in zijn epische meesterwerk Metal Gear Solid ".

"Is het een spel? Of is het een film? voor Kojima is er geen verschil. De onophoudelijke groei van technologische mogelijkheden heeft niets anders gedaan dan zijn verlangen om deze mogelijkheden tot het uiterste te benutten. Om deze reden is het niet verwonderlijk dat het sci-fi-avontuur Death Stranding, dat kan rekenen op de aanwezigheid van gedigitaliseerde modellen van sterren zoals Norman Reedus, Mads Mikkelsen en Léa Seydoux ”, klaar is voor zijn volgende en misschien grootste sprong. Laten we tot slot dat onthouden Death Stranding de exclusieve 8 november 2019 komt uit PlayStation 4. Voor de gelegenheid is er een gemaakt PlayStation 4 Pro thema.