LabZero-spellen het vertrouwen van het publiek en de critici is gewonnen met dat juweeltje dat reageert op de naam van 'Schedel Girls“, Een superonafhankelijke 2D-vechtgame met een verdomde hardcore ziel. Dit, gecombineerd met een uitzonderlijke artistieke sector, heeft geleid tot een magnetisch katalytische focus op het softwarehuis en zijn toekomst. Ondeelbaar het presenteerde zichzelf op de markt als een project, blijkbaar in tegenstelling tot de vorige titel, maar veel meer ambitieus op sommige manieren. De game ziet eruit als een RPG met sterke platformtinten en met een knipoog naar het geslacht metroidvania, onder andere als uitgangspunt voor het gevechtsstelsel, het tijdloze Valkyrie profile.

Wild ritme

Ondeelbare aanbiedingen als hoogtepunt van zijn aanbod een heel eenvoudig vechtsysteem in de honken, hoe rijk en gelaagd in ontwikkeling. Niet anders dan de Valkyrie Lenneth, de hoofdrolspeler Ajna kan met u op het slagveld worden ingezet drie andere karakters, die elk zijn toegewezen aan een specifieke sleutel, waarmee deze kan aanvallen. Deze monteur, op zichzelf al goed ingeburgerd, met de titel gepubliceerd door 505 Games is ongelooflijk verrijkt en geeft leven aan verdomde grappige, technische en veelzijdige gevechten. Elk personage kan ook zijn aanvalsknop gebruiken pareer de slagen van vijanden: hierdoor kunnen we veel meer schade voorkomen naarmate we langer wachten voordat we het uitbuiten. Kortom, wachten tot het laatste moment om ons te verdedigen, garandeert ons de mogelijkheid om de aanval van de tegenstander bijna volledig te absorberen, maar het is duidelijk een riskante oefening, want als we er slecht in slagen, kunnen we in plaats daarvan de kans om te paraderen volledig verliezen.

Vakyrie

Eén voor allen

natuurlijk, timing is cruciaal, zelfs in de offensieve fase. Elk ingezet personage kan meerdere aanvallen gebruiken en anders richten: dit geeft sommigen leven echte combo's (ook nogal complex) op basis van de snelheid en / of pauzes waarmee we de invoer uitvoeren. Aanvallen worden hieraan toegevoegd "Super" die elk personage kan gebruiken door de klassieke speciale balken, de speciale vaardigheden waarvan elk partijlid heeft en ook de verschillende aanvals- en verdedigingsmodi waarop vijanden en bazen kunnen bogen. Het kan daarom gebeuren dat je eerst de vijandelijke wacht moet breken, misschien met een launcher in staat om onze tegenstander van de grond te tillen, hem dan snel te raken voordat hij de grond opnieuw raakt en zijn verdediging herstelt. Er zijn zoveel verschillende soorten ondoordringbare bewakers en net zoveel manieren om ze te breken, voordat ze de monsters die ons pad belemmeren daadwerkelijk pijn doen, en effectief een grote variëteit bij elk gevecht. Er staat zoveel vlees op het vuur en het lijkt misschien zo beschreven te veel, maar pad in de hand wordt de ervaring veel meer vloeibaar en onmiddellijk dan je misschien denkt. Kort gezegd, terwijl het systeem gebaseerd is op een schijnbaar op shift gebaseerd schema, geniet elke botsing in plaats van een gesynchroniseerd ritme, dankzij deze spelontwerpkeuzes. Het beste uit elk personage halen, zijn technieken samenvoegen met die van zijn metgezellen, is cruciaal voor het winnen van gevechten en het leven geven aan een reeks uitzonderlijke choreografieën.

Ajna

Alles voor één

Het is de moeite waard om even te stoppen Besteed een paar woorden aan de cast van karakters die we ontmoeten, zowel voor kwaliteit als kwantiteit. LabZero lijkt tot op heden te hebben gepresteerd echt een uitstekende baan als karakterisering, ook op het ontwerpniveau (dat is gebaseerd op het overweldigende artistieke talent van Alex "oh8" Ahad). van via 20 speelbare personages, waarvan sommige illustere gasten van andere producties zijn, heb ik in de loop van de tijd ongeveer een dozijn kunnen proberen, en het is indrukwekkend hoe elk van hen zich dankzij zijn uniekheid heeft weten te vestigen. Ginseng & Honey vertegenwoordigen bijvoorbeeld een Healer die, voor originaliteit, absoluut innovatief is in het RPG-genre. Het duo is namelijk onder meer in staat om vijanden aan te vallen om een ​​drankje te 'bereiden' dat direct daarna kan worden uitgebuit, om een ​​massale kuur voor het feest uit te voeren, en gaat in principe totaal tegen de statisch van een ondersteunende rol. De boogschutter Zebei daarentegen kan zijn pijlen in het gebied schieten of de aanvallen concentreren op een enkele vijand, waardoor het uitermate geschikt is voor elke situatie. Het zijn eenvoudige voorbeelden die echter kunnen worden toegepast op de verschillende karakters, die elk bijna een exclusieve gameplay, waardoor de mogelijke combinaties bijna op het veld kunnen worden ingezet oneindig. Opmerkelijk is het feit dat in Indivisible, terwijl het in sommige canons van het genre blijft, het ontwikkelingsteam heeft op alle manieren de onderwerping aan de rigide archetypen van rollenspellen vermeden, waardoor (met succes) nieuwe betekenissen en variaties van de klassieke rollen in gevaar komen.

Afbeeldingsresultaten voor ondeelbaar scherm

 Chakra's, lasers en platforms

Zoals in het begin vermeld, kiest Indivisible ervoor om het verkennende deel van de ervaring via mechanica aan te pakken Platform, en is misschien de grootste twijfel die nog over de productie bestaat. Het creëren van een niveau-niveauontwerp dat goed kan worden gecombineerd met de RPG-ziel van de productie, zal niet echt eenvoudig zijn, maar in ieder geval voor de eerste paar bars kan het gevaar bijna volledig worden afgewend. Hoewel het niet beschikt over uitstekende dynamiek en ook in het gezicht van wat vlekken in de precisie van de bedieningselementen gedraagt ​​de game zich goed en slaagt erin om een ​​kaart te presenteren die vrij lineair is, maar met verschillende signalen en takken die de verkenning opwinden. De grootste verdienste blijft die van breek de ervaring effectief, dat als het alleen uit gevechten was samengesteld, hij het risico zou lopen een eigenlijk te stijf ritme te hebben. Om deze tegenhanger verder te verrijken, arriveert een scheutje metroidvania wat een echte troefkaart zou kunnen zijn. Bij het ontvouwen van het avontuur kunnen we in feite beschikken over een arsenaal aan wapens dat uitsluitend van buiten de veldslagen kan worden geëxploiteerd, en met deze objecten kunnen we anders ontoegankelijke punten bereiken en vallen en vijanden omzeilen, maar niet alleen. Dergelijke mechanica moet ook de prikkels stimuleren backtracking, maar alleen in de beoordelingsfase zullen we kunnen begrijpen hoe belangrijk het daadwerkelijk zal zijn in de spelsaldo.

Ajna

Spirituele reis

Deze twee uur durende preview, gebaseerd op de laatste spelcode, slaagt erin om verder te overtuigen van de goedheid van de LabZero-titel. Ondeelbaar belooft een spel te worden niet te missen in de verzameling van alle liefhebbers van Valkyrie Profile en niet. De gekozen formule is aantrekkelijk en van super fijne gameplay, met een vechtsysteem dat, als het erin slaagt om dit niveau tot het einde te handhaven, zichzelf kan vestigen als een van de beste van de afgelopen twintig jaar. Als dit niet genoeg is om je te intrigeren, kun je worden gewonnen dooruitzonderlijke artistieke component, een ander vlaggenschip van deze productie. Sommige twijfels blijven duidelijk, en om ze volledig weg te nemen zullen we moeten wachten om beoordeeld te worden en elke monteur, elk personage grondig te testen en elke hoek van Ondeelbaar te verkennen, een taak waar ik niet op kan wachten.