Velen van jullie hebben gespeeld, spelen of zijn van plan om een ​​advertentie te spelen Elite Dangerous, maar hoeveel van jullie hebben de fantastische ervaring ervaren van het spelen van de originele versie van 1984 op BBC Micro? Ik denk dat bijna niemand, inclusief ikzelf, deze "saga" alleen in handen kreeg ten tijde van de Amiga, met Elite II.

Blijkbaar hebben ze besloten om ons allemaal de kans te geven om van dit stukje geschiedenis te "genieten" door het spel naar de site te uploaden Frontier.

De game wordt geleverd als standalone (dus het is niet afhankelijk van een launcher) en bevat een afbeelding van de originele Elite Micro-schijf voor BBC Micro, compleet met een emulator. BeeBEm (voor BBC Micro en Master 128), zodat u de originele versie kunt spelen. De game vereist minimaal Windows XP.

Elite is gemaakt door David Braben en Ian Bell en Braben hebben zelf Frontier Developments opgericht, de studio die Elite Dangerous heeft ontwikkeld.

Een heel vreemde date met onze Gratis is Bello, maar we kunnen dit stukje videogamegeschiedenis zeker niet missen.